Spicy Frys Chili

Denna enkla chili fryser väldigt bra, så gör en sats eller två och håll dem i din frys för sista minuten-middagar och underhållande. Gör en sats eller tre i början av vintern för att hjälpa dig genom den långa, kalla årstiden. Top med strimlad ost och skivad skalser för en extra smak av smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Koka nötkött med lök och vitlök i tung stekpannan tills nötköttet är brunt och grönsaker är ömma. dränera.

2. Blanda alla ingredienser utom majsstärkelse och vatten i kastrull. Koka upp och minska sedan värmen, täck och simma i 50-60 minuter. Om du vill ha en tjockare chili, blanda majsstärkelse och vatten i liten skål till jämn och tillsätt till chili, rör om väl.

3. Avtäck och koka i ca 10 minuter tills det är något tjockt.

4. Frys inte, tillsätt majsstärkelse och vatten. Kyl snabbt i kylskåp, lägg sedan i plastfrysbehållare och frysta tills det är fast.

5. För uppvärmning, sätt chili i kastrull med 1/4 kopp vatten och koka över medium värme, rör om ibland tills den är uppvärmd. Vid denna tidpunkt kan du tillsätta majsstärkelse och vattenblandning om du vill ha en tjockare chili.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 573
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 50 mg
Natrium 107 mg
kolhydrater 85 g
Kostfiber 24 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)