Rik och hjärtlig Feijoada är brasiliansk specialitet

Feijoada är en av Brasiliens nationella kulinariska skatter. Det här är en maträtt som är avsedd för en stor grupp familj och vänner, och förberedelsen börjar traditionellt en eller två dagar före evenemanget.

Flera sorters rökt kött, revben och köttfärs ryckte långsamt med de svarta bönorna. När de är klara avlägsnas köttet och serveras separat på en tallrik.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Blötlägg bönorna över natten i kallt vatten.
 2. I en separat skål suga nötköttet jerkigt över natten och byt vattnet två eller tre gånger.
 3. Placera bönorna i en stor kruka och täck med vatten.
 4. Tillsätt det torkade biffet och skinkan.
 5. Smäll i 2 timmar eller tills bönorna är kokta men fasta.
 6. Ta bort skinkan och kasta bort den.
 7. Lägg till revbenen, chorizo, lårben eller fläsklinne, bacon och rökt gris eller tunga, om så önskas, och buen löv till bönorna och låt sjuda i 30 minuter, tillsätt varmt vatten om det behövs för att bibehålla en tum vatten över bönorna.
 1. Värm oljan i en stekpanna och laga löken och vitlöket tills det är mjukt och gyllene. Lägg persiljan och krydda med kummin och salt och peppar efter smak.
 2. Tillsätt 3/4 kopp av bönblandningen till stekpannan och blanda bönorna med löken.
 3. Tillsätt den här blandningen till bönorna och köttet och låt dem simma i 30 minuter.
 4. Ta bort köttet från bönorna och skär dem i mindre bitar eller tunna skivor.
 5. Ordna köttet på en tallrik, grupperat efter typ.
 6. Servera bönorna i en separat skål.

Betjäningsförslag

Det traditionella ackompanjemanget är brasilianskt ris , collard greens , farofa (rostade maniokmåltid) , varm paprika sås och apelsin kilar, som är tänkt att hjälpa till med matsmältningen.

Om du hellre inte skulle servera dessa traditionella brasilianska sidor, servera vitt ris med smör, salt och peppar eller kryddat med lök, vitlök, kummin och cayennepeppar. färsk grön sallad med chipotle dressing; och majsbröd eller majsmuffins.

Om du är en ölaffärsman, servera den här heta och kryddiga maträtten med en tuff eller brun eller blek öl. Om du är en vindrikker, är en stor röd sak att välja. Välj från en malbec, tempranillo, zinfandel, syrah eller shiraz. Eller en blandning som är tung på någon av dessa. Alla kommer att smaka bra med denna härliga maträtt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 746
Totalt fett 36 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 125 mg
Natrium 790 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 14 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)