Mexikansk pizza

Detta underbara recept på mexikansk pizza tar smaken av en taco eller en tostada och gör den till en pizza behandla. Detta recept är fyllt med smak och fantastiska texturkombinationer, och det är lätt att göra! Pizzaproduktion är en rolig och social aktivitet och är ett utmärkt sätt att få dina barn intresserade av köket, maten de äter och få dem att älska att laga mat.

Det här enkla receptet är perfekt för en rolig, avslappnad pizza fest eller en familjen middag. Kombinationen av ingredienser i denna maträtt som är tillfredsställande och hjärtlig.

Du kan göra en lättare version av detta recept genom att använda en färdiglagad pizza skorpe eller focaccia bröd istället för pizza skorpan i en burk. Alternativt kan du göra din egen pizza deg eller köpa pizza deg från en mataffär eller din favorit lokala pizza.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F. Placera stativen i ugnen så att de delar ugnen jämnt i tredje part. Du använder båda ställen, roterar och flyttar pizzorna runt när de lagar mat.
  2. I en stor stekpanna, koka fläsk med lök och vitlök i olivolja över medium värme tills köttet är brunt, rör om att bryta upp med en gaffel. Töm om nödvändigt. Om du använder chorizo ​​laga löken tills de är milda och tillsätt sedan chorizoen, laga mat i några minuter tills fettet är gjort och köttet är välbrunt. Lägg till taco sås, tomatsås, chili pulver, cayenne peppar och peppar till lökblandningen. Rör om och simmera på låg värme i 5 minuter för att blanda smaker. Rör i tömda gröna chili.
  1. Spraya två kakanplåtar med non-stick matlagningsspray och sprida sedan pizzaskskorpen på lakan. Baka dem i 5 till 8 minuter eller tills de bara är inställda.
  2. Sprid såsen jämnt över båda pizzaskorrosorna. Topp jämnt med den strimlade osten.
  3. Baka vid 400 F i 20-25 minuter tills osten smälts, bubbla och börjar brinna. Halvvägs genom tillagningstiden byt du kakans lakan, så att de har tid på de övre och nedre bakställen. Detta hjälper till att garantera en jämn bake på båda pizzorna. Se till att skorporna är brunade på botten och pizzorna har kokats jämnt.

Du kan göra denna pizza vegetarian genom att eliminera köttet och lägga en burk med sköljda och dränerade njurbönor. Smaka bara på lök och vitlök i olivolja och lägg sedan bönorna och fortsätt med receptet. Ett annat alternativ kan vara att använda 2 koppar sojaproteiner i stället för köttet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 589
Totalt fett 31 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 114 mg
Natrium 523 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 11 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)