Allt om matlagning Pacific Rockfish

Rock torsk är en asiatisk glädje och amerikansk skatt

Stilla havsfisken är den vanligaste nära kusten fisken på Nordamerika västkusten. Det är en utmärkt fisk för snabb och enkel mat och är en favorit i asiatiska och amerikanska kök.

Även om det finns smakskillnader i flera sorter, är alla rockfish-även känd som rock torsk eller Pacific snapper-fast, mager och mjukt smakad. Det är en mycket mångsidig fisk: Från stekt till grillad och ångad till rå har du gott om möjligheter att förbereda det.

Det är fantastiskt i nästan alla fiskrecept och om du har ett recept som inte anger någon typ av fisk, skulle rockfish vara ett bra val.

Varianter av Rockfish

Rockfish är mycket vanliga i Stilla havet. Mer än 70 olika sorter av denna bassliknande fisk simmar runt de nordamerikanska kustlinjerna. De finns också ner till djup på 300 fot eller mer. Beroende på arten kan rockfish växa från en till 40 pund.

Den största skillnaden mellan rockfish är deras struktur och färg. Sorterna heter ofta deras primära färg. Kina torsk är ett undantag, men det anses ofta vara en av de bästa. Denna lilla svarta sort är lätt att upptäcka eftersom den har en gul racingrem som löper längs ryggen. Den är speciellt finstrukturerad, vilket innebär att den lätt kan blåsa och det ger ofta ett högt pris.

Många människor tycker också om de röda sorterna, som vermillion eller koppar rockfish.

Det här är bra fisk, men inte så annorlunda än de vanligaste svarta, bruna och olivfiskarna.

Köpa Rockfish i mataffären

Du hittar vanligtvis rockfisk som säljs som hudlösa filéer. Det är inte ovanligt att de är felaktigt märkta som "snapper" heller. Rockfish, medan den är smaklig, har inte någonstans nära så bra en smak som riktig röd snapper , som bara bor i Atlanten.

Rockfish säljs också ofta hel eller skalad och släckt. Du hittar mestadels hela rockfishen i asiatiska marknader. High-end västmarknader säljer hela fisken med mer frekvens eftersom fler upptäcker glädje och lätthet att laga dem.

Rockfish har en genomsnittlig hållbarhetstid på fem till sju dagar.

Metoder för matlagning Rockfish

Om du köper en hel stenfisk finns det två föredragna sätt att förbereda det: krispiga-steka det i olja eller ånga det. Crispy-stekning utnyttjar rockfishens fasthet medan ångande framhäver sin delikata smak. Båda metoderna har blivit perfekta av det asiatiska amerikanska samhället, så titta på dessa källor för inspiration.

Till exempel är detta Sichuan söta och sura krispiga fiskrecept en fantastisk introduktion till oljestekning av en hel stenfisk. För ångad fiskfisk, prova detta recept för ginger-sojafisk . Du kan också använda rockfish med en japansk såsås eller bara grilla den och servera den med citron och salt som vanligt i Medelhavet.

Om du inte vill laga din rockfish hela, men köpte den på så sätt, fyller du fisken som vanligt. Var noga med att hålla huvudet och benen för fiskbestånd . Denna mager, rensmakande fisk är perfekt för det, så dra nytta av dina klädselar.

Behåll ditt lager och använd det senare för att skapa fantastiska rätter som en klassisk Normandie sås .

Om du har en hudfri filé, använd den i alla filérecept. Rockfish är utmärkt när mudderas i mjöl och sauteed. Prova med ditt favoritrecept eller kryddblandning och se hur det jämförs med fisken du har använt tidigare. Du kan bli glatt överraskad på sin rena smak. Det är också bra när smör-stekt eller gjorts till tempura .

Rockfish är också en stor fisk att servera rå i sushi . Bara se till att frysa det för några dagar innan du förbereder det för att döda några parasiter. Du kan också "laga" den med citrus som i ceviche eller hugga den i en tartare.

Näringsvärde av rockfish

Rockfish är fylld med protein; en genomsnittlig servering har nästan 33 gram. Som med de flesta fiskar är den full av omega-3-fettsyror som hjälper till att minska risken för hjärtsjukdomar.

Det är en bra källa till vitamin D och kalium också och kan hjälpa till att förhindra högt blodtryck.