Sambar Masala Recept

Indiska köket innehåller ett brett utbud av regionala och traditionella rätter från Indien. Med tanke på mångfalden i jordtyp, klimat, kultur, etnisk grupp och yrken varierar dessa rätter avsevärt från varandra och använder lokalt tillgängliga kryddor, örter, grönsaker och frukter. Indisk mat påverkas också starkt av religiösa och kulturella val och traditioner. Det har också varit Mellanöstern och Centralasiatiska inflytande på nordindisk mat. Indisk mat har varit och utvecklas fortfarande, som en följd av nationens kulturella interaktioner med andra samhällen.

Masala hänvisar till något av ett antal kryddblandningar i en pasta eller ett pulver för användning i indisk matlagning.

Nästan en häftklamra i Sydindien äts Sambar med vanligt kokt ris (en häftmat av indisk mat), Idlis, Vadas, Dosas ... väl nästan allt. Den huvudsakliga ingrediensen i Sambar är Sambar Masala.

Sambar Masala använder kummin och koriander, två av de viktigaste och ofta använda kryddorna och smakämnena i indisk mat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rosta alla ingredienser - förutom asafetida - på en hetgrill tills de börjar släppa sin doft.
  2. Kyl på ett bricka.
  3. Lägg till asafetiden och slipa i ett fint pulver. Förvara i en lufttät behållare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 614
Totalt fett 20 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 537 mg
kolhydrater 103 g
Kostfiber 53 g
Protein 30 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)