Lunchlåda Worthy Falafel Kebabs

Kebab är i grunden Mellanöstern-rätter som en gång baserades på grillat kött och grönsaker som gjordes på spetsar. Men dessa dagar kan dessa spett fyllas med en mängd olika livsmedel för läckra kombinationer och en rolig presentation.

Istället för den traditionella falafelmackan i en pita, varför inte grilla eller grilla grönsaker och servera dem på spett tillsammans med falafelbollarna? Det är en god och hälsosam idé som skulle göra en rolig lunchlåda när barnen går tillbaka till skolan. Bara packa upp en liten tahini sås för att drizzle över toppen och njut!

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör falafel genom att tillsätta kikärter, lök, vitlök, koriander eller persilja, slipad kummin, bakpulver, salt, svartpeppar, mjöl och rödpepparflingor, om de används. Puree tills blandningen är mestadels slät, men det behöver inte vara helt jämn. Kyl i ca 15 minuter.

Medan falafelbasen kyler i kylskåpet, gör tahini genom att kombinera sesampastaen, vatten, citronsaft, riven vitlök, salt och peppar i en skål.

Förvärm ugnen till 400 grader. Kasta lök, paprika och tomater i olivoljan och krydda med salt och peppar. Sprid ut på en bakplåt kantad med pergamentpapper och stek i ugnen i ca 30 minuter eller tills det är mjukt och lättbrunt.

Tillsätt de två matskedar oljan till en andra arkpannfodrad med pergamentpapper. Formulera falafellen i bollar, ungefär 1 oz. var och en (jag använde en cookie scoop) och rulla dem försiktigt i oljan och placera på pannan. Baka i ugnen i 20 till 30 minuter eller tills kulorna är ljusa, guldbruna.

Förbered kebabarna genom att växla bitar av grönsaker med falafelbollar och duggregn med tahini-såsen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 494
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 605 mg
kolhydrater 73 g
Kostfiber 12 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)