10 tips för att göra perfekt Pie Crust

Hur man gör fläckiga jordskorpor varje gång

Hjälmlagad pajskorsa kan vara flakigare och smakligare än vad som helst du köper färdigt, du behöver bara hålla dessa enkla tips i åtanke för att se till att ditt favoritcirkelrecept blir perfekt.

(Tio tips kan tyckas vara mycket, men de är väldigt enkla och de tar dig från vilka ingredienser du ska använda, hur man blandar dem, hur man rullar ut dem, hur man ska baka baka).

1. Använd mycket kall smör eller fett

Smör, förkortning, svin eller socker - vad fett receptet kräver bör vara välkyld och skäras i små bitar till att börja med för den mest fläckiga skorpan i slutet.

Fettet i en pajskorpa måste behålla en del av dess integritet i degen för att göra flingorna i skorpan verkligen fläckig. Börja med mycket kallt fett gör det lättare att hålla alltifrån över-bearbeta fettet till degen. Om det är varmt, kanske du vill frysa fettet i 10 till 15 minuter innan du börjar degen.

2. Chunks är okej

Många recept kräver att du jobbar med fettet i mjölet tills blandningen liknar majsmjöl. Det är bra, men det borde fortfarande finnas några större bitar av fett i degen för att säkerställa optimal flakighet. Att hålla några större bitar där kommer också att hjälpa dig från att blanda över degen.

3. Begränsa vattnet

Börja med att använda minsta mängd vatten eller annan vätska som krävs i receptet. Vattenhjälper glutenutveckling, som du vill undvika för en ömtåpa. Tillsätt tillräckligt med vatten (eller annan vätska) så att degen håller ihop när du klämmer fast mellan fingrarna.

Degen ser ganska tjock ut.

Ett sätt att begränsa vattnet? Använd vodka istället - den har mindre vatten i volym än vatten gör och alkoholen slår av.

4. Gör en disk

Innan du chillar eller rullar ut degen, ta dig tid att forma den till en jämn disk som är mindre än 1 tum tjock och med släta kanter. Välmälta händer och en välmjölad arbetsyta gör det enklare.

Detta gör att degen är mycket lättare att rulla ut snabbt och jämnt och hjälper till att undvika sprickbildning på kanterna.

Obs! Om du inte använder en rund pajpanna, forma skivan i vilken form panelen är.

5. Chill degen

Koka degen innan du rullar ut den i minst 30 minuter och upp till 2 dagar. Återigen, om det är väldigt varmt, tänk på att frysa degen i 10 minuter strax innan du börjar rulla ut det.

6. Rul degen, vrid degen

Rulla degen på en mycket välmjölad arbetsyta med en välmjölad rullande stift. Med varje passering av valsen, vänd degen en kvart varv (ca 90 grader). Detta kommer att låta dig veta att degen inte klibbar. Om det börjar sticka alls, lyfta upp ena sidan av degen och kasta lite mjöl under.

7. Tänk Curbs, inte gångvägar

Rulla ut och bort från dig själv, hämta sedan rullappen för att starta från mitten igen. Var försiktig med att hålla trycket på valsen även över hela degens cirkel så att degenes kanter är lika tjocka som mitten - du vill ha kullar, inte motorvägar.

8. Låt deget falla i pannan

När du linjer pajen med degen, sätt degen i pan och lyft upp kanterna och låt degen falla ner i "hörnet" istället för att trycka eller tvinga den.

Degen som sträcker sig drar helt enkelt tillbaka till sin ursprungliga form när den är bakad.

9. Chill den fodrade Pie Pan

Täck och kyla den kantade pajpan (och eventuell utrullad toppskorpa) före blindbakning eller fyllning av paj. Det här hjälper tårtan att hålla sin form (och storlek!) När den är bakad.

10. Baka tills Brown

Det finns en udda trend mot underbakade pajskorpor. För att få den fulla ömheten och fläckigheten hos en stor pajskorpa , var noga med att baka pajen tills skorpan är helt brunande, inte bara guldbrun.