Snabb och lätt kyckling med ostsås recept

Rörsteg kyckling med oststersås är alltid en mycket populär maträtt i kinesisk matlagning , men det finns många olika versioner av recept för att förbereda denna läckra stekpanna. Nedan finns två olika recept för denna läckra friterad kyckling med ostronsås.

Recept ett är vår version av rostfisk kyckling med ostronsås. Vi personligen gillar att använda kyckling lårfiléer eller ett avbenat hela kycklingben och tärningar det med huden på för att göra denna maträtt. Men det är helt upp till dig. Du kan också använda kycklingbröst för denna maträtt.

Det här receptet är också en favorit hos familjen under ett upptaget levande nattnättersmiddagsrecept. Vi lagar vanligtvis denna maträtt och serverar den bara med kokt hett ris. Vi marinerar oftast kycklingen en natt innan för bättre smaker. Ett annat sätt vi tenderar att göra saker är att köpa all min mat under helgen och sedan debonera och marinade kyckling innan du förvarar i en behållare (eller frysbox) och fryser dem. Sedan avfrostar vi kycklingen från natten innan i kylskåpet, så när vi är redo att laga maträtten behöver vi bara laga ris och grönsaker då det är klart att laga mat.

Vad du behöver

Hur man gör det

Recept 1-procedurer:

  1. Smaka på kycklingen i minst 15 minuter.
  2. Värm upp 1 matsked olja i en wok och steka in ingefära, chili och vitlök först tills det är aromatiskt.
  3. Tillsätt kycklingben och marinaden och rör om tills kycklingen har blivit vit. Lägg sedan till broccoli och rör-stek i några minuter
  4. Lägg till lite vatten om det är för torrt.
  5. Tillsätt shiitake-svamp och rör-stek i 30 sekunder.
  6. Tillsätt vårlök och sesamolja och rör sedan om i ytterligare 10 sekunder. Servera det med lite ris och servera det varmt.

Recept 2-förfaranden:

  1. Kombinera marinade ingredienser och tillsätt kycklingen, blanda i med ätpinnar och tillsätt majsmjölken senast. Smaka på kycklingen i minst 10 till 15 minuter.
  2. Medan kycklingen marinerar, förbered grönsakerna och blanda såsingredienserna. Skölj konserverna grönsaker i kokande vatten och dränera.
  3. Tillsätt kyckling och rör-stek, rör om ofta tills kycklingen ändrar färg. Ta bort från wok.
  4. Tillsätt olja och rör-stek svampen och bambuskotten eller barnkorn. Återvänd kycklingen till wok. Gör en brunn i mitten av wok och tillsätt såsen, vilket ger en snabb omröming innan du lägger till. Rör sås för att tjocka och blanda med kött och grönsaker. Servera varmt.

Redigerad av Liv Wan

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1455
Totalt fett 62 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 304 mg
Natrium 3,044 mg
kolhydrater 109 g
Kostfiber 25 g
Protein 124 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)