Balsamisk salladsdressing - Enkel och enkel

Balsamidbaserade salladsdressingar har varit trendiga på restauranger och med kända kakor sedan det första decenniet av 2000-talet. De lägger till karaktär för allt du drizzle dem på. Balsamico dressing är så läcker och lätt att vispa ihop att detta recept ska vara vanligt i din matlagningsrepertoar.

Men innan du börjar finns det mycket att veta nedan om balsamvinäger. Det är allt i detaljerna. Det finns äkta balsamvinäger, som bara kommer från Italien, och då finns imitation balsamvinäger, som har börjat dyka upp överallt på grund av ökad efterfrågan de senaste åren. Kolla under receptet på sätten att berätta vad som är vad.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera senap, balsamvinäger, vitlök och italienska örter, om så önskas, i en blandningskål . Vispa kraftigt medan mycket långsamt drizzling i olivoljan. Använd en mixer om du föredrar det.
  2. Smaka med salt och fräsch svartpeppar.
  3. Denna dressing kan kylas över natten för att intensifiera smakerna. Rör om innan servering. Balsamisk förband kan förvaras i flera veckor i kylskåpet.

Om Balsamäsk Vinäger

Äkta balsamvinäger är gjord av ofermenterade söta vita Trebbiano druvor, kallad must. Verklig balsamvinäger är äldd som vin, i minst 10 år, och måste uppfylla vissa normer. Den allra bästa balsamiska vinägen är 50 år gammal. Äkta balsamvinäger har anteckningar av honung, fikon, russin och karamell och är mörkbrun i färg och syrupy. Precis som riktigt bra vin, är det här bara för de med djupa fickor. Äkta balsamvinäger uppfyller alltid följande kriterier: det tillverkas i Modena, Italien; det har ordet "tradizionale" någonstans på etiketten; det säger att det innehåller måste och det anges hur länge det har åldrats. Om märkningen inte innehåller all denna information, och det kostar inte ett paket, är det inte den äkta artikeln. Om du har råd med den här typen av splurge, använd den för att förbättra ost eller på jordgubbar eller krämiga italienska efterrätter. Det är alltför bra att slösa i salladsdressing.

Nu för de saker du är mer benägna att hitta på livsmedelsbutiken hyllor och mer sannolikt att faktiskt använda. Detta kallas imitation kommersiell balsamikvinäger, men på etiketten kommer det att säga "balsamvinäger". Denna ättika är inte hållen till standarder. Det är en blandning av äppelcidervinäger, vitvinäger eller vinäger. socker; kola; och smakämnen. Den har inte åldrats eftersom den inte innehåller druvor. Det är billigt. Men den goda nyheten är att den här mycket överkomliga typen av falsk balsamvinäger är bra för förband eftersom det blandas med andra ingredienser.