Vad är Cassia? Allt om kanelens kusin

Du kan bli förvånad att lära dig att den mest kommersiella markkanalen är faktiskt kassi eller en kombination av kanel och cassia. Denna praxis är tillåten utan begränsning av de flesta länder, inklusive USA. Så Cassia är inte nödvändigtvis ett annat namn för kanel, det är en helt annan krydda, även om de är relaterade. Nativ till Burma, cassia är botaniskt känd som kanelomum aromaticum eller cinnamomum cassia.

Det är en medlem av samma familj som sann kanel, men den har en starkare smak och kräver därmed mindre volym.

Cassia i Recept

Cassia är vanligtvis ett bättre val för goda rätter, snarare än godis. Medan kanel är bäst för den senare. Torkade cassia knoppar som liknar kryddnejlika används i öst för pickles, curries, godis och kryddiga kötträtter. Små gula cassia blommor har en mild kanel smak och säljs konserverad i en sötad saltlösning och brukade parfym sötsaker, frukt, te och vin. Cassia löv kan också användas som ett smakämne på samma sätt som vikblad.

Hur man berättar skillnaden mellan kanel och cassia

Verkliga kanelpinnar eller quills curl i teleskopisk form, som är i perfekt cirkel. Men cassia pinnar krulla inåt från båda sidor, verkar som en rullning. Små bitar av quills av antingen kanel eller kassi kallas quillings. Vid marken är det svårt att skilja mellan de två.

Men skillnaden är i färgen och lukten av var och en av kryddorna. Kanel är varmare i ton och solbränd färg med en söt smak. Cassia är mer av en rödbrun i färg och har en mer kursstruktur, med en starkare, men mer bitter smak. En annan anledning till varför det är viktigt att skilja mellan Ceylon kanel och Cassia kanel är på grund av närvaron av kumarin.

Kumarin är ett toxin som kan skada din lever om det ätas regelbundet. Kumarin är också ett potentiellt cancerframkallande. Cassia kanel har mycket höga nivåer av kumarin. Ceylon har ingen eller väldigt liten kumarin. För att undvika detta toxin, gå med Ceylon kanel.

Hur man hittar ren kanel

Sant eller ren kanel, som vanligtvis kallas Ceylon kanel, kommer från växten Cinnamomum zeylanicum. De som letar efter hälsofördelar med kanel borde leta efter den rena versionen, eftersom cassia inte har samma antioxidant egenskaper som Ceylon kanel. Du kan hitta Ceylon kanel online eller i hälsokostaffärer som Whole Foods Market. Men kostnaden för Ceylon kanel är betydligt högre än Cassia kanel. Förvänta sig att betala upp 3-4 gånger kostnaden för Cassia för Ceylon kanel.

Mer om kanel och cassia:

Kanel och Cassia urval, lagring och användning
• Kanel och hälsa
Kanelhistoria
Kanel Lore
• Kanel Recept