6 Typer av Agua Fresca och hur man gör dem

Den mexikanska drinken agua fresca ("färskvatten" eller "kallt vatten") är gjord med vatten och frukt, men det är mycket mer än bara vatten och mycket annorlunda än juice. Fruktjuice tillverkas vanligtvis genom att klämma vätskan från frukten; Det kan vara något utspädd, men det är mycket mer juice än vatten. Agua fresca börjar med färskt dricksvatten och frukten blandas eller pressas in i den, vilket resulterar i en mycket lättare och mer uppfriskande drink som består mest av vatten.

Man kan säga att agua fresca är en mångsidig drink någonstans mellan extremiteterna av rak juice och smaksatt vatten. Den är välsmakande nog att njuta av på egen hand (och är vanligtvis mycket törstlösning), men det är också ett bra alternativ för att njuta av en måltid.

Agua fresca kan framställas av någon (eller flera) av dina favoritfrukter, samt från chiafrön, torkade hibiskusblommor, ris eller tamarind - eller till och med från grönsaker som gurkor, selleri eller kokta betor. Hemlagad agua fresca är gjord med naturliga ingredienser, vilket gör det mycket hälsosammare än de flesta köpta dryckerna. Du kan också använda ditt föredragna sötningsmedel, oavsett om det är socker, piloncillo , stevia eller konstgjord sötningsmedel, så det är lätt att anpassa för dina egna kostbehov.

Om du använder ett granulerat sötningsmedel (som vitt eller brunt socker eller piloncillo), kom ihåg att dessa kristalliserade ingredienser tar mycket tid och omrörning för att lösa upp i kallt vatten - och ännu mer när andra söta element som renad frukt är redan närvarande. Du kanske vill göra en enkel sirap (sockersirap) först eller lösa upp sockret i lite varmt vatten innan du lägger till andra ingredienser.