Chilorio Recept (Sinaloan Pork In Chile Sauce)

Chilorio är en maträtt med ursprung i delstaten Sinaloa och trivdes över hela norra Mexiko. Det görs oftast med fläsk, men ibland används nötkött eller kyckling, och såsen är skapad av torkade chili.

Denna maträtt görs genom att laga köttet i vatten och fett, stek det med chili och kryddor. På grund av de använda ingredienserna (speciellt när ättika ingår), kan det förvaras i kylskåpet i några veckor utan problem - och mycket längre i frysen. (Användningen av ättika hjälper också till att tona ner chiliens spiciness, medan de lämnar sin smak intakt.)

Idag är chilorio relativt lätt att hitta i stora stormarknader eller spanska butiker i burk eller burkform, men det är så enkelt att göra det så vettigt att förbereda sig själv . På så sätt vet du exakt vilka ingredienser som finns i din chilorio och du kan finjustera kryddorna till din smak.

Chilorio gör en stor fyllning för tacos, tortor, burritos och tamales-eller du kan betjäna den som huvudrätt, åtföljd av kanske några refried bönor och / eller ris.

Obs! Det här receptet kräver smörgås. Du kan istället använda vegetabilisk olja, men vissa smaker kommer att gå vilse utan smet.

Vad du behöver

Hur man gör det

* En kombination av torkade mexikanska paprika skulle fungera här. Prova en blandning av ancho, pasilla, guajillo och / eller morita chiles, till exempel om du har olika sorter till hands varje typ ger sin egen smak accent. Antalet chili kan också variera beroende på din smak. rampa såsen upp för hardcore chile huvuden, tona ner för mer konservativa diners.

  1. I en stor kruka, simma fläsk i vattnet eller buljongen, täckt, i 2 timmar.

    Under de sista 20 minuterna av tillagningstiden ska du ut tillräckligt med vätska för att täcka de torkade chilierna i en skål. Låt chilenerna suga i vätskan tills de är mjuka, ta bort och kassera stammarna och fröerna. Ställ chiles åt sidan.

  1. När fläsken är klar att simma, måste du tömma av vätskan och reservera 1 kopp. Dra köttet i bitar av bitar.

    Värm svällan i en stor panna tills den smälts. Stek fläsken i svampen tills den brinner. Ta bort fläsk och lägg åt sidan.

  2. Koka löken i svinet tills det är genomskinligt. Ta bort dem från pannan och lägg åt sidan för att kyla något.

  3. Placera chili, lök, vinäger (tillval), spiskummin, oregano, vitlök och salt och reserverat (1 kopp) vatten / buljong i en mixer. Blanda tills slät.

  4. Dra av det mesta av smaken från pannan, sätt sedan fläsken i pannan med den blandade chili-såsen. Smäll i 10 minuter eller så för att tjocka såsen och smaka på smakerna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 597
Totalt fett 38 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 147 mg
Natrium 820 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 46 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)