Vegetarisk Couscous med svarta bönor och grönsaker

Detta är ett snabbt och enkelt recept på en vegetarisk och vegansk couscoussallad eller pilaf med svarta bönor och massor av grönsaker. Kasta enkelt couscousen med övriga ingredienser och servera! Använd färska ångade grönsaker, konserverade grönsaker eller kokta frysta grönsaker - oavsett vad du har till hands.

Observera att det här med svartbönsalat eller pilafrecept inte innehåller massor av extra örter och kryddor, så du kanske vill lägga till ett streck chilipulver, en kryddblandning som fru Dash eller till och med bara lite vitlök salt eller krydda salt, vill du definitivt använda en kvalitetsolivolja och havssalt eller koshersalt istället för vanligt bordsalt. På samma sätt vill du också använda en god kvalitet grönsaksbuljong eller vegetabiliskt lager. Jag gör nästan alltid min egen istället för att köpa en färdigbuljongbuljong. Är du osäker på hur man gör det? Här är en enkel och grundläggande vegetarisk vegetabilisk buljongrecept att prova.

Denna hälsosamma svarta böncouscoussallad eller pilafrecept är både vegetarisk och vegansk, men couscous är inte glutenfri, så det här receptet är inte glutenfritt. Använd quinoa eller annat glutenfritt korn som hirs , kaniwa eller teff om du letar efter en glutenfri svartbönsalat eller pilafrecept .

Recept med tillstånd av Fantastic Foods.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered först grönsakerna först. Dampa dina färska grönsaker tills de är lätta anbud, eller, om du använder frysta grönsaker, värm dem i mikrovågsugnen enligt förpackningsanvisningarna.

Förbered sedan din couscous. Koka vegetabilisk buljong i en medelstora pan på spisen. När det är kokt, lägg till couscousen, ge det en snabb omrörning, täcka pannan och stäng av värmen. Du kan också ta bort pannan från värmen.

Låt couscousen sitta i ca 5-8 minuter, ta sedan av locket och fluffa couscousen lätt med en gaffel.

Kombinera alla ingredienser, omrör för att blanda väl. Servera varmt.

Se även: Hur man förbereder couscous

Liksom köttfria soppor? Här är fler vegetariska och veganska soppa idéer att försöka: