Ett gott recept på Arroz con Pollo Verde: Grön kyckling med ris

Arroz con pollo är en populär maträtt i Spanien, Kuba, Puerto Rico och i hela Latinamerika, och många versioner av denna mat är kryddat med gurkmeja (ett latinamerikanskt substitut för saffran), vilket ger riset en gul färg. Denna populära peruvianska maträtten är dock grön (verde) och får sin färg från massor av koriander. Den andra skillnaden i denna maträtt är att buljongen smaksatt med öl.

De flesta recepten för arroz con pollo börjar med sofrito eller en blandning av sauterade grönsaker och kryddor. Olika regioner använder olika kombinationer av ingredienser i deras sofrito, vilket ger en distinkt smak till maträtten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera korianderna i en mixer med ca 1/4 kopp vatten. Bearbeta korianderna, tillsätt mer vatten om det behövs, tills det är helt puréed.
  2. Gnid kycklingbitarna med 1 tsk kummin. Strö med 1 tsk salt och lite nymalt svartpeppar.
  3. Värm oljan i en stor stockpot över medelhög värme. Tillsätt kycklingbitarna och laga mat, vrid ofta, i 10 till 15 minuter tills det är väl brunat. När kycklingen är brunad på alla sidor, ta bort den till en tallrik och lägg åt sidan.
  1. Tillsätt krossad vitlök, hackad lök och rödpeppar till oljan som används för att steka kycklingen. Koka i 2 till 3 minuter tills grönsakerna mjukas.
  2. Tillsätt tärnad morötter och ärtor och sauté i flera minuter mer.
  3. Tillsätt vattnet (eller kycklinglagret), återstående 1 tesked salt och kvarvarande 1 tsk kummin. Lägg kycklingbitarna tillbaka till potten. Tillsätt ris och cilantropuré. Täck krukan och koka över medelvärme.
  4. Sänk värmen till medelstora och simmera riset och kycklingblandningen, rör om ibland i 15 minuter. Lägg till mer kycklinglager eller vatten om mer vätska behövs.
  5. När riset är nästan klart, lägg till lite öl till smak. Rör och smak för kryddor, tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
  6. Täck och koka i 5 minuter mer. Avlägsna från värme.
  7. Lägg ris i en stor serveringsrätt. Ordna kycklingbitarna ovanpå och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1553
Totalt fett 75 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 36 g
Kolesterol 314 mg
Natrium 1,164 mg
kolhydrater 98 g
Kostfiber 6 g
Protein 113 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)