Hur man gör Rumtopf konserverad frukt i Rum

Rum har importerats till Europa sedan 1700-talet. Den tyska staden Flensburg, vid gränsen till Danmark, var platsen för västindiska flottan, som handlades med Jungfruöarna och därutöver spreds rom över hela kontinenten.

Rum används i Rumtopf för att bevara frukt för vintern. Vissa människor tror att det upptäcktes av rumimportörerna som också ville importera tropisk frukt. Frukten transporterade inte bra men när en del av det av misstag föll i ett fat rum, föddes en tradition.

Vad du behöver

Hur man gör det

Rumtopf är en tradition i många familjer som förnyas årligen. Det klassiska receptet är att Rumtoppen börjar på sommaren och öppnas i närheten av julen efter att det har fått gott om tid att mogna. Fadern är traditionellt den som öppnar crock och äter den första hjälpen.

Rumtopf är en process. Frukt tillsätts när den blir mogen från juni till oktober tillsammans med socker och överdriven rum (108 bevis, 54% eller högre) för att bevara frukten på rätt sätt.

Det får sedan sitta på en mörk, sval plats, som en källare, i sex till nio veckor.

Starta din rumtopf

Äta din Rumtopf

Rumtopf är bra på toppen av puddingar, glass, pundkakor och du kan till och med tycka om att den placeras i botten av ett champagneglas och fylls på toppen med champagne.

Men du vill använda Rumtopf, kom ihåg att frukten är full av alkohol, trots att den inte smakar mycket starkt och borde konsumeras i mått.

Använda Overproof Rum

Varning! Mycket brandfarligt. Överdriven rom kan vara mycket brandfarlig. Bacardi 151 ° har till och med en varning på etiketten och säger att den inte ska användas i flammande drycker. En eventuell överdriven alkohol är mycket brandfarlig och bör användas på egen risk.

Obs! Eftersom du inte behöver ett 150-bevis rum kan du späda Bacardi 151 eller Gosling 151 med regelbundet, 80-bevis rom (vilket är billigare) i ett ungefärligt förhållande mellan 2 flaskor 151 till 3 flaskor 80-bevis.