Lätt Vegan / Glutenfri Lentil Loaf

Receptet på vegetarisk, vegansk och glutenfri lentilbröd med ris och linser är lätt att förbereda och ekonomiskt för familjer på en budget. Bäst av allt är det en av de många vegetariska loaf recepten och lentil loaf recept som inte smakar som sågspån!

Gjord av några få billiga ingredienser, det här är ett utmärkt sätt att sträcka din dollar, använda upp kvarvarande ris och ge din familj det protein de behöver. En kopp kokta linser packar en hel del 18 gram.

Medan denna lentilbröd är bra varje år på dagen (och rester gör fantastiska skol- eller arbetsluncher) kan du smörja den i vegetarisk sås , servera med din favoritpotatisfat och njut av den i stället för kalkon, skinka eller till och med tofurkey för en semester entrée.

Medan linser och ris är glutenfria livsmedel, se till att alla produkter du använder, särskilt ketchup- och grillsåserna, är glutenfria eller har bearbetats i en glutenfri anläggning om du förbereder detta för någon med glutensensibilitet. .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F. Skölj linserna och dränera.
  2. Fyll en stor soppa eller lagerpott med vatten eller grönsaksbuljong och lägg linserna. Koka upp, minska värmen och låt svalna tills kokt, ca 30 minuter. Skimp inte på matlagningstiden för dessa linser eftersom du vill att de skall vara mycket mjuka så att de kommer att masha upp lätt.
  3. Torka noggrant och masha linserna medan de fortfarande är heta och tills de är lite mer än hälften mashed. Avsätta.
  1. I en stekpanna sauté lök och vitlök i olivolja i 3 till 5 minuter, eller tills det är mjukt.
  2. I en stor skål, kombinera lök, vitlök och olivolja med mashed linser och tillsätt ris, salt, ketchup eller grillsås, salvia och italiensk krydda. Blanda väl.
  3. Tryck försiktigt på hela linsblandningen i en smord brödspanna. Driva lite extra ketchup på toppen.
  4. Baka linskålen i 1 timme, basta med ytterligare ketchup var 15: e minut eller så. Låt det svalna lite innan det skivas och serveras, eftersom det kommer att hjälpa linsens bröd fast.

Gör framåt

För livliga livsstilar kan den här loafen ske före tid för snabb mat nästa dag. Förbered linsbrödet dagen innan, lägg den i en brödkanna, täck den med plastfolie och kyl ihop. Var noga med att inte täcka med ketchup eller grillsås före kylning. Nästa dag, låt den komma till rumstemperatur, topp med extra sås, och sedan baka den med anvisningarna ovan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 419
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 482 mg
kolhydrater 77 g
Kostfiber 6 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)