Vegan Kinesisk Grönsak och Seitan Stir-Fry Recept

Kinesisk stil grönsaker , gjord med en hoisinbaserad sås, är en snabb och enkel vegetarisk och vegansk omrörning med en distinkt asiatisk smak. Om du är vegetarian eller vegan, kan du aldrig ha tillräckligt med rostfria recept för att försöka, har jag rätt? Lägger seitan till en vegetarisk stekugn gör det till en komplett enrättmat som är perfekt för en upptagen kvälls middag (och rester gör en bra lunch också).

Även om receptet kräver seitan , kan du ersätta tofu med bra resultat och variera de grönsaker som används också. Denna stekpaja har gott om sås, så servera över ris eller nudlar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först bereda din stek fryssås. I en liten kastrull, vispa ihop hoisinsås , 1 msk. sesamolja, 2 msk. sojasås, risvinäger, socker, grönsaksbuljong , vitlök, ingefära och majsstärkelse över medelvärme.
  2. Låt svalna tills blandningen börjar tjockna, ca 5 minuter eller så, ta bort från värme och lägg åt sidan.
  3. I en stor wok eller stekpanna, rör-stek seitan i 2 msk. sesamolja och 2 msk. sojasås tills det är lättbrunet, ca 3 minuter.
  1. Tillsätt lök, peppar och broccoli och rör om 2-3 minuter längre.
  2. Tillsätt den beredda friteringssåsblandningen till omrörningsstegen och kombinera bra, så att laga 2-3 minuter tills tills broccoli är färdig.
  3. Servera din kinesiska grönsakspanna över kokt ris eller nudlar, om du vill, eller vanligt ångat vitt ris eller din favoritkorn, som quinoa. Det finns gott om sås att sprida sig runt. Yum!

Se även:
Vad är seitan?
Hur man gör Seitan

Mer Vegetarisk och Vegansk Kinesisk Recept :