Klassisk fransk citron Basil Souffle Recept

Denna showstopping ljus, söt citron och basilisouffel är den perfekta efterrätten för en varm sommardag. Att göra en souffel är inte så svår som vissa skulle ha dig att tro. Följ dessa instruktioner och du kommer att ta reda på hur lätt de är.

Souffle låter sig så vackert för olika smaker, och här är det den subtila antydan till basilika som gifter sig så bra med citronsymbolen.

Stum lite konditorisocker över toppen och servera med några plumpa bär för en behandling som samtidigt är visuellt spektakulär och otroligt enkel.

Vad du behöver

Hur man gör det

Hur man gör vanilj soufflé:

  1. Förvärm ugnen till 350F. Smör en stor soufflé-maträtt och rulla 1/4 kopp granulerat socker i hela skålen, se till att täcka alla inredningsytor. Lägg åt den beredda soufflé-skålen.
  2. Ta 1 kopp mjölken till bara ångkokning i en medium kastrull som ställs över lågtemperaturvärme. Rör ihop 1/3 kopp granulat, 1/3 kopp allmjölksmjöl , citronskal, rosmarin och resterande 1/3 kopp mjölk tills den bildar en smidig smet.
  1. Vispa långsamt hälften av den heta mjölken i smeten, se till att kombinera ingredienserna tills de är helt släta. Tillsätt den härdda smeten tillbaka till den heta mjölken i pannan och sätt blandningen till en simmer, ständig omrörning. Rör om och koka blandningen tills den har förtjockat, i ca 1 minut. Rör smöret i blandningen och låt det svalna vid rumstemperatur i 10 minuter. Rör i vaniljextraktet .
  2. I en separat skål, slå äggvitorna i medelhög hastighet tills de blir skummade och tillsätt sedan de återstående 2 msk socker. Fortsätt slå äggvinerna med hög hastighet tills de håller styva glansiga toppar.
  3. Rör försiktigt 1/3 av äggvitorna in i vaniljblandningen och välj sedan försiktigt de resterande piskade äggvita. Vaniljblandningen ska vara jämnt färgad och lätt och bubblig, utan äggvita streck eller marmorering.
  4. Sked souffléblandningen i den beredda maträtten och låt den vila, täckas, i upp till 30 minuter eller baka genast i 25 till 30 minuter (något längre vid höga höjder) tills souffléen har stigit med ett korvigt yttre. Servera souffléen med ett pulveriserat socker och några plumpbär, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 313
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 174 mg
Natrium 317 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 1 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)