Empadinhas de Palmito - Brasilianska Empanadas med hjärtat av Palm

Brasilianer har sin egen version av empanaden som kallas empadas eller empadinhas (lite empadas). Empadinhas är mer benägna att ha en rund form, som mini pajer och exotiska fyllningar som räkor eller saltad torsk. Dessa empadinhas är fyllda med hjärtat av palm (en mycket vanlig ingrediens i brasiliansk matlagning), sauterade lök och svarta oliver.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smöret med förkortningen och låt svalna.
  2. I en stor skål, rör ihop mjöl och salt. Rör i det kylda smöret och förkorta med en gaffel.
  3. Rör i äggulorna och blanda väl. Tillsätt kärnmjölken gradvis tills blandningen börjar komma ihop. Knippa kort tills degen är smidig.
  4. Vik degen i saran wrap och låt vila på disken i 30 minuter till en timme.
  5. Smält smör och olja i en stekpanna på medium värme. Sauté frivilliga baconstycken tills det är skarpt och ta sedan bort till pappershanddukar. Tillsätt löken och sockret till stekpannan och sauté tills gyllene och genomskinliga. Lägg till hjärtat av palm och sauté några minuter mer.
  1. Rör i mjölet, lägg sedan mjölken och sänka värmen något. Koka, rör om tills blandningen är tjockare. Ta bort från värme och rör i oliverna. Rör i bonden ost och bacon bitar, om du använder. Lägg åt sidan för att kyla.
  2. Förvärm ugnen till 350 grader. Dela degen i 12 delar. Rulla ut 10 stycken i cirklar som är tillräckligt stora för att linja botten och sidorna av en standard muffinform. Det kan hjälpa till att rulla degen, låt det vila i några minuter och rulla sedan ut resten av vägen. Resten låter elasticiteten i degen slappna av och hjälper den att behålla sin form.
  3. Linje 10 muffinburkar med degkretsar, trycka dem i botten och sidorna av pannan. Dela fyllningen mellan de 10 fodrade muffinburkarna.
  4. Rulla ut de återstående två delarna av deg och skär cirklarna för att matcha muffinens diameter. Placera cirklarna ovanpå påfyllningen och kläm fast runt kanterna för att täta dem med degen som foderar tennet. Tät dem väl så att fyllningen inte läcker ut under bakning.
  5. Baka bakverk i 25-30 minuter, eller tills det är guldbrunt.