Seven-Hour Roast Leg of Lamb Recipe

Prova det här läckra, ömta rostbenet av lammrecept nästa gång du vill spendera en drizzlydag inom matlagningen. Det tar sju timmar att laga mat, men du behöver inte stå över det, släng det i ugnen och det behöver bara ett öga kasta över det från tid till annan.

Hjärtat kryddat med örter, grönsaker och vin, är detta lammben rostade tills det faller isär. Den underbara doften lamm och grönsaker skapar när de stekas bort gör det här eleganta, men hemtrevliga rätterna, så trevligt att laga mat som det ska serveras.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Med en skarp kniv spruttar 1/2-tums djupa hål jämnt över lammbenets yta. Sätt stavarna av vitlöksklyfta i hålen. Blanda olivolja, havsalt, rosmarin, timjan, salvia och svartpeppar.
  2. Gnid köttets yta med örtpastaen och lägg lammbenet i en stor nederländsk ugn. Häll försiktigt vitt vin i sidan av pannan; Undvik att hälla vinet över köttet, för att hålla örtens marinade på plats. Kyl lammbenet i 2 timmar, vrid en gång var 30: e minut.
  1. Förvärm ugnen till 275. Placera den nederländska ugnen i den förvärmda ugnen och koka lammet och marinaden plus 1 kopp vatten, täckt, i 3 timmar, grilla med pärlsaften ibland. Avlägsna pannan och placera stekgrönsakerna, ströda med salt och peppar runt lammets sidor.
  2. Fortsätt rosta lammbenet och grönsakerna i 4 timmar, ropa ibland tills köttet lätt faller av benet. Avlägsna lamm och grönsakerns grillben till en serveringsplatta och låt den ligga i 15 minuter. Medan grillat lamm vilar, smaka på pärlsaften och minska dem genom att simma i några minuter om det behövs. Servera det sju timmars lammbenet, skivat eller strimlat, med de varma panjuvarna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1210
Totalt fett 69 g
Mättat fett 29 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 319 mg
Natrium 1 800 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 5 g
Protein 88 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)