Lätt Corned nötkött och Kål

Detta recept på corned beef och kål är så lätt att göra, det finns ingen anledning att det inte kan njutas året runt. En corned beef och kål middag är bra för att mata en stor grupp och kräver bara en kruka så tycker om avslappnad underhållning, tailgating och potlucks.

Och bonusen att laga corned beef och kål är rester: kallt corned beef på mörkt bröd med senap gör en stor smörgås.

Innan du börjar, notera att kommersiella märken av corned beef kommer helt kryddat. Detta kan påverka mängden salt som behövs, så kontrollera kokvätskans salthet innan saltet läggs i steg 2 i riktningarna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera corned beef, 1 tesked salt, peppar, laurbladen och innehållet i det valfria kryddspaketet i en stor kruka tillsammans med tre kvartar kallt vatten.
  2. Täck och koka över hög värme. Vrid ner värmen till låg och sjuda i 2 1/2 timmar.
  3. Tillsätt resterande salt om det behövs, potatis, morötter, lök och selleri. Simmer täckt under 30 minuter.
  4. Tillsätt kål kilar och laga i ytterligare 30 minuter eller tills potatis och grönsaker är ömma.
  1. Ta bort från potten och låt vila i 10 minuter, löst täckt med aluminiumfolie. Ta bort lövbladet och kassera.
  2. Skär den corned beef mot kornet och servera i en skål toppad med kål, grönsaker och lite av matlagningsvätskan. Leds med mörkt bröd och senap på sidan.

variationer

Variationer på detta recept är endast begränsade till vad kocken föredrar, verkligen. En liten skalad och kryddad rutabaga eller några rovor kan läggas tillsammans med grönsakerna för en mer jordnärlig smak. Vissa skivade persilja kan ersättas med potatiserna eller inkluderas tillsammans med dem för lite variation.

För en något annorlunda smak, använd söta lök istället för standardgula lök och lägg till med potatis, morötter och selleri. Alternativt försök att lägga till några små skalade kokande lökar.

Origins of Corned Beef and Cabbage

Trots sitt något mystiska ursprung har corned beef och kål blivit känd som den traditionella St Patrick's Day måltid, åtminstone på den amerikanska sidan av Atlanten. Det finns en del tvivel om huruvida måltiden har de irländska rötterna många antar.

Enligt Smithsonianen åt mer irländska människor bacon som en traditionell måltid än nötkött, delvis på grund av att kor betraktades som symboler för rikedom i Gaelic Ireland och vanligtvis inte dödades för köttet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 760
Totalt fett 33 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 252 mg
Natrium 900 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 5 g
Protein 84 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)