Bananbröd tryffel Recept

Bananbröd tryffel är gjord av bananbröd, så de smakar som bananbröd! Dessa godisbitar fylls i choklad och toppas med en nypa hakade pekannötter, för en läcker måltid som är gott som eftermiddagsmat eller eftermiddags efterrätt. Du kan använda antingen hemlagad eller lagrad bananbröd för detta recept.

Om du är ny för att göra kaka tryffel, missa inte denna steg-för-steg kaka tryffel handledning . Ingredienserna är lite annorlunda, men metoden att göra och doppa tryfflarna är densamma.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Krumla bananbrödet i en stor skål och arbeta det mellan dina händer tills det är i små bitar.

2. Lägg till 1/2 kopp av frosten i skålen och rör den med en gummispatel tills blandningen är väl kombinerad. Det ska vara väldigt fuktigt och hålla ihop om du klämmer en boll mellan fingrarna, men inte för våt eller fet. Beroende på strukturen på bananbrödet kan du behöva lägga upp till 1/2 kopp mer frosting för att få den till önskad konsistens.

3. Skruva ut små 1-tums bollar av godis med en liten kaka eller godisskopa och rulla mellan palmerna tills de är runda. Placera tryffelarna på ett bakplåt täckt med vaxat papper och kyl dem tills de är kylda. De kommer inte bli svåra, men de kommer fasta lite. Tryffelarna kan göras på förhand och hålls täckt i kylskåpet i flera dagar tills du är redo att doppa dem.

4. När du är redo att doppa dem, placera godisbeläggningen i en medium mikrovågssäker skål och mikrovågsugn den tills smält, rör om efter 30 sekunder för att förhindra överhettning. Rör om tills beläggningen är smält och jämn.

5. Dunk ner en boll i den smälta godisbeläggningen med hjälp av doppverktyg eller en gaffel. Ta bort det från beläggningen och låt överskottet droppa tillbaka i skålen. Byt ut den doppade tryffeln på bakplåten. Tillsätt det med en nypa hackad pekannötter medan beläggningen fortfarande är våt. Upprepa med de återstående bananbrödbollarna.

6. Kyl tryfflarna för att sätta beläggningen helt, ca 20 minuter. Dessa bananbrödströfflar serveras bäst vid rumstemperatur och kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Klicka här för att se alla kakabaserade godisrecept!

Klicka här för att se alla godisrecept för tryffel!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 212
Totalt fett 12 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 106 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)