Bakade Chokladdunkor

Donuts är otänkbart läckra, men låt oss möta det, de är inte precis det hälsosammaste valet runt med stekningen som krävs för att göra dem. För att inte tala om det är ofta svårt att hitta en munkaffär som erbjuder veganalternativ såvida du inte är i en storstad.

Lyckligtvis finns bakade munkar och de är lika läckra som de ohälsosammare friterade originalerna. Dessa munkar är smaksatta med choklad och kunde inte vara enklare att förbereda. Inget behov av att bryta ut den fräscha friteraren, allt du behöver är en 6 count donutpanna som kan köpas på de flesta avdelningar och praktiskt taget alla köksaffärer för under $ 10 USD.

Om du inte har en donutpanna som är praktisk och inte vill köpa en ny panna, kan du också förbereda smeten som cupcakes. Jag rekommenderar att fördubbla receptet och baka i 20 minuter, eller tills en kniv som sitter i mitten kommer ut ren (gör 12 munkar).

Vad du behöver

Hur man gör det

För munkarna: Förvärm ugnen till 375 ºF och lätta smörj och mjöl en 6 räfflad gryta med standardstorlek.
I en liten skål, vispa ihop linfrö måltiden med 2 matskedar vatten. Låt blandningen vila tills den gelatats, ca 5 minuter.
I en större skål, vispa ihop allmjölksmjölk, kikärmjöl, granulärt socker, kakaopulver och natron. När blandningen är blandad, rör om den gelade linfrö och vattenblandningen tillsammans med kokosnötkräm, kokosnötolja och nondairy mjölk.

Vispa väl tills donut smeten är fluffig och slät. Fyll varje munkintryck till toppen av pannan, var noga med att inte höja smeten över toppen av pannan.
Placera munstyckspannan på mellansidan av din förvärmda ugn och baka i 11 till 12 minuter, eller tills den är uppblåst och doftande. Låt de bakade munkarna svalna i ca 15 minuter och använd försiktigt en kniv för att pry dem från munstyckspannan. Överför munkar till en trådhylla för att svalna helt.


För att göra munfärgad glasyr:
I en liten kastrull, vispa ihop bruntet eller kokosnötpalmsockret, kokosnötkrämen och nypa salt. Värm blandningen över medelvärme, omrör hela tiden tills sockret är löst och smidigt hela tiden, ca 2 minuter. Ta bort sockerblandningen från värmen och låt den svalna kort, ca 2 minuter. Vispa i konditorens socker, blanda mycket bra för att ta bort några klumpar, vilket ger en jämn glasyr. Tillsätt varje donut generöst med glasyren och låt vila, cirka 45 minuter till 1 timme, eller tills glasyren har härdat.
Förvara eventuella kvarvarande munkar i ett enda lager av en lufttät behållare upp till 2 dagar för bästa smak och textur. Du kan också frysa munkarna före glasrutan i en frysbox säker behållare i upp till 1 månad.