Marockansk Kyckling Tagine Med Kikärter och russin eller Aprikoser

Sweet and savory tagines är ganska populära i Marocko, med ett stort antal av dem inklusive färsk eller torkad frukt som viktiga ingredienser. I detta marockanska receptet är kyckling stuvad med tomater, kikärter och russin i en kryddig doftande sås kryddat med ingefära, kanel, saffran och Ras El Hanout.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda kyckling, lök, vitlök, olja, smör och kryddor i en pott med stark botten. Täck och koka över medium värme, ibland omrörning, i 15 till 20 minuter.
  2. Tillsätt tomaterna, persilja och koriander. Täck och fortsätt matlagning över medelvärme, ibland omrörning, i ytterligare 20 minuter. En riksås skulle bildas. Justera värmen om det behövs för att kycklingen inte ska hålla sig fast i potten.
  1. Lägg till russin, kikärter, honung (och mark kanel om du använder) till kruken, tillsammans med tillräckligt med vatten för att täcka kikärterna.
  2. Fortsätt tillagning i ytterligare 10 till 15 minuter, eller tills såsen är ganska tjock och kycklingen är väldigt öm.
  3. Överföras till en serveringsfat, och om så önskas, garnera med en strö av nyhackad koriander.
  4. Om du lagar maträtten i förväg, notera att kikärterna och russinerna fortsätter att absorbera vätskan.
  5. Vid uppvärmning kan du behöva lägga lite vatten för att tona såsen och återföra den till sin ursprungliga konsistens.

Tips för Tagine Preparation

Tillagningstiden är för användning av konventionella köksredskap. Tillåt dubbelt tillagningstiden om du förbereder maträtten i lera eller keramik tagine.

Skålen kan beredas enligt beskrivningen med användning av en tagine placerad på en diffusor över medium-låg till medelvärme. Du måste tillåta ytterligare tid för att få ingredienserna till en simmer, samt ytterligare 10 till 15 minuters tillagningstid vid varje steg.

Ytterligare tips

Om du vill kan en handfull torkade aprikoser ersättas med russinerna. Om de inte är mjuka nog att klämma i hälften, koka dem tills de är mjuka och dränera innan du fortsätter med receptet.

Även om du kan äta med en gaffel, äter de flesta taginer traditionellt för hand. Krustigt bröd är perfekt för detta ändamål. I Marocko är tät, tjuv khobz brödet av val för att dyka in och scooping allt upp. Även om det inte är traditionellt kan du också servera tagine över couscous eller ris.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 684
Totalt fett 31 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 131 mg
Natrium 808 mg
kolhydrater 52 g
Kostfiber 10 g
Protein 51 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)