Vegan "Kyckling" Pot Pie Recept Med Gardein

För en vegetarisk och vegansk pottajad huvudrätt, prova det här läckra hemgjorda vegetariska potten paj receptet fyllt med vegan gardein "kyckling" scallopini, lök, morötter och gröna ärter, och bakas i en ramekin med timjan, salvia och andra salta kryddor alla täckta med ett ljust och fläckigt puffdekor. Du kommer att upptäcka att den här vegetariska potten paj med vegansk kyckling är lika stark och fyllning som någon annan potten paj, men mycket lägre i fett och också helt kolesterolfritt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 grader.
  2. Brun skuren gardeinskallopini i en sautépanna med 1 matsked oljaolja. Smaka med salt och peppar. Ta bort från pannan och lägg åt sidan.
  3. För att göra en roux smälta den veganska margarinen i en sautpanna, tillsätt mjöl och vispa hela tiden till ljusbrun i färg. Kyl och lägg åt sidan.
  4. I en stor soppa eller lagergryta, värm den veganska kycklingutrymmet tills den försiktigt simmar. Håll det här simmering och hett för nästa steg.
  1. Koka lök i canolaolja i 3 minuter och tillsätt morötter, salvia, timjan, salt och peppar i en 5,5 kvarts lagergryta. Fortsätt att laga mat i 5 minuter. Tillsätt den redan simmerande grönsaksbeståndet och låt sjuda i 5 minuter. Vispa i näringsrika jästflingor.
  2. Därefter tillsätt den tillagade margarinen och mjölroxen lite åt gången och fortsätt att laga mat så att såsen börjar tjockna. Rör i gardein scallopini, tamari och ärter. Häll blandningen i en stor grundpanna för att svalna.
  3. När blandningen är kall, häll i individuella ramekiner, glaspanna eller liten gryta. Täck blandningen med blöta bakverk (var noga med att lämna ett litet överskott av konditorivaror för vikning och flätning av kanten) och tätningskanter. Skär små slitsar.
  4. Baka i 35 min eller tills den inre temperaturen når 165 grader.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1507
Totalt fett 101 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 38 g
Kolesterol 140 mg
Natrium 2,467 mg
kolhydrater 83 g
Kostfiber 9 g
Protein 67 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)