Mastering Meringue

Undvik vanliga misstag när du gör denna läckra efterrätt

En maräng kan bilda grunden till några underbara fettfria eller fettfria efterrätter och kakor. Att göra en maräng bör vara enkel, trots allt behöver du bara några äggvitorer, socker och grädde av tandsten. Trots detta har många en kock blivit frustrerad av luddig och snygg maräng, eller helt enkelt undviker att göra denna söta behandla helt och hållet. Genom att följa dessa tips när du gör maräng kan du uppnå det perfekta resultatet.

Äggen

Eftersom äggvitorer är den viktigaste ingrediensen i maräng, är receptet starkt beroende av deras förmåga att piska upp i den vackra vita fluffigheten. För att detta ska kunna ske måste några tips följas.

Äggen måste vara i rätt temperatur. Du kan separera ägget medan de är kalla, men du måste slå äggvita när de är vid rumstemperatur. Vänta ungefär 30 minuter efter separering borde göra tricket. Det bör inte finnas några fläckar av äggula i äggvita. Varje spår av äggula kommer att förstöra din maräng. Om lite äggula är i de vita, motstå frestelsen att doppa i ett finger för att få ut det. Vissa människor använder en bit bröd eller en bomullspinne för att ta bort äggula. I slutändan är det bäst att kasta det ägget och börja igen.

Av den anledningen separerar ägg en efter en i en liten skål först och lägg sedan äggvitorna individuellt i den större blandningsskålen. På så sätt, om en äggula glider igenom, behöver du bara kasta en äggvita och inte hela satsen.

Äggen måste också slås till styva toppar. Mjuka toppar är bra för en paj toppning, men för en efterrätt bas som en pavlova behöver du styva, glansiga toppar. Så det är viktigt att fortsätta att slå tills de vita står upp raka när vispet "skopar upp" några av de vita.

Sockret

Självfallet är det sockret som gör marängen sött, men det är också det som gör marängen rätt konsistens.

Socker behöver läggas matsked med matsked vid mjukt toppsteg. Detta är mödosamt, men frestas inte att lägga till mycket på en gång. Oupplöst socker lockar fukt, vilket kan förstöra din maräng. Superfinsocker löser sig snabbare.

Utrustningen

Även om du bara använder en mixer och ugn, har båda dessa utrustning vissa krav. Metall- eller glasblandningsskålar är bäst för att ge voluminöst slagna äggvita. Plast kan behålla fett och fett, vilket hämmar volymen av äggvita . Oavsett vilken typ av skål du använder, var noga med att det är spotlessly clean.

När det gäller bakning behöver du en låg temperatur för att säkerställa en gradvis avdunstning av fukt från meringue. Om ugnen är för varm, kommer utsidan vara krispig och brunad, och mitten blir klibbig och tjuv. Det är också viktigt att låta marängen förbli i ugnen efter bakning. Detta hjälper till att torka ut det ytterligare.

Vädret

Tro det eller inte, vädret kan påverka framgången för en maräng. Försök att undvika att göra maränger på en fuktig dag. Sockret i marängen lockar fukt och gör det tjuvt. Det kan också ta längre tid för meringue att baka och torka ut i ugnen.