Engelska Gurkor kontra Vanliga Gurkor

Vad är skillnaden mellan engelska och regelbundna gurkor?

Du kanske tror att en gurka är bara en gurka, eller hur? Men i verkligheten finns det faktiskt nära 100 sorter av gurkor odlade i världen, varav den genomsnittliga konsumenten inte hittar. Gurkor är faktiskt medlemmar av gourdfamiljen och växer på krypande vinrankor. Ursprungligen infödd i södra Asien odlas de nu i de flesta delar av världen.

De vanligast förekommande sorterna på de flesta marknader är de engelska gurkorna, betande gurkorna och den vanliga slicergurkan som vi oftast använder i våra rätter .Engelska gurkor, ibland kallade fröslösa eller hothouse gurkor, är ofta längre och insvept i plast. Medan dessa sorter är likartade i utseende finns det skillnader som gör dem unika i det sätt de förbereds och konsumeras. Läs vidare för att upptäcka dessa skillnader och bestämma vilken gurka som är det bästa tillägget till din nästa måltid.

Skivning Gurkor

Pickling gurkor

Engelska gurkor

Oavsett gurka du väljer för dina sallader är verkligen baserat på personlig preferens. Om du peeling, avlöser och dicker din gurka, är chansen att skivvariant kommer att fungera för dig. Men om du serverar hela skivor kan extrakostnaden för en engelsk gurka vara värt det eftersom varken skalning eller avlödning kommer att behövas. Vissa människor gillar mycket frön; andra föredrar några frön. Båda smakar bra och är en krispig och uppfriskande tillsats till någon sallad eller måltid.