Marinerat Aubergine Recept

Marinerad Aubergine är först kokad i ättika, så det är mycket som en aubergine. En bit vitlök och några chili-flingor ger det massor av smaker, vilket gör det perfekt för servering vid sidan av sallader eller helt enkelt spridda på skarpa rostat bröd eller färska baguetter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala aubergine och skär i 3 tum långa men 1/2 tum tjocka kvadratiska pinnar. Kasta med salt, sätt i en kolv över en skål eller i ett handfat, och låt sitta och dränera i minst 4 timmar och upp till över natten (om över natten, täck och kyla).
  2. Krama så mycket av den kvarvarande vätskan ur aubergin som möjligt genom att klämma små handfullar av den. Ta med 2 koppar vatten och ättika att koka i en medelstora kastrull. Tillsätt aubergine och koka tills det är ömt, ca 3 minuter.
  1. Tappa aubergine i en kolsyrare, sätt en tallrik på toppen för att väga ner den och låt tömma i flera timmar och upp till över natten (om över natten, täck och kyla).
  2. Klipp igen små handfullar av aubergine för att ta bort så mycket vätska från det som möjligt.
  3. I en stor skål, kasta aubergine med vitlök, chili flingor och örter, om du använder, och 3/4 koppar olivolja.
  4. Överför aubergine till en 1-qt. burk, lägg till tillräckligt med olivolja för att täcka, täck med ett barn och kyla över natten. Ta till rumstemperatur för att servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 952
Totalt fett 93 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 62 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 7 107 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 8 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)