Vad är Terrine och var kommer det ifrån?

Vad är en Terrine?

En terrin är en ofta missförstådd maträtt. Termen används ofta för att beskriva pâté , när det i själva verket är en helt annan sak. Utöver det finns det två betydelser för kulinariska ordet, i det att en terrine hänvisar både till den mat som den är bakad i, såväl som själva maträtten.

Vad är de två meningarna av en terrin?

Terrin, som matlagningsfartyg, är en djup, rektangulär, raksidig maträtt - vanligtvis keramik, glas eller gjutjärn - med ett tätt passande lock.

I traditionell matlagning skulle terrinsrätten ofta göras i form av ett djur, som oftast visar innehållet i terrin.

Terrins andra mening är den faktiska mat som tillagas eller serveras i dessa behållare. Maten är uppbyggd i brödformade lager av antingen kött eller fisk och kan ibland faktiskt innehålla grönsaker som serveras kallt antingen i terrin som det kokades i eller skivades. Skönheten med att skapa terriner är deras förmåga att vara allt från en enkel, rustik affär av blygsamma kött, genom att utveckla haute cuisine av spel, foie gras och tryffel. Begränsningen är bara i kockens fantasi.

För att något förvirra problemet kan en pâté vara en del av en terrin som ett av lagren, vilket ger en härlig dimension med de släta texturerna som står i motsats till de grovaste i terrin.

Vad är Urrinens ursprung?

Den bokstavliga översättningen av terrin på franska är en "stor keramikpott".

Det engelska derivatet av ordet är tureen ; ett ord som fortfarande används idag för att beskriva en matlagningspott.

Ursprungen av den lagade maträtten är utan tvekan franska, som är mästare på terrin. Den försiktiga layeringen av olika smaker och texturer, exakt kryddning, kryddor och mild matlagning kan så snabbt skämma bort i fela händer, men i en fransk kocks eller kocks utmärkta egenskaper är det en konstform.

Vad är skillnaden mellan en Pâté och en Terrine?

En terrin är en helt annan sak till pâté, med aning om hur olika de är i översättningen från det franska ordet pâté blir "pasta" på engelska.

Pâtés (pasta) är oftare släta, lätta och kommer i huvudsak, men inte exklusivt, att vara gjorda av anka eller kycklinglever . Men de kan också skapas med fisk, grönsaker, bönor eller pulser också.

En traditionell terrin är å andra sidan en helt annan sätt att laga mat, vilket skapar en robust, tjock, texturerad maträtt och kan bestå av en till flera typer av starkt smaksatta kött eller fisk och skaldjur. Ingredienserna i en terrine är ofta skiktad med en skålar av malet, kryddat, kryddat kött eller fisk för att fungera som lim för att stödja de olika skikten.

Hur kokas Terriner och Pâtés?

Ingredienserna i en pâté kokas ofta snabbt och färdig genom att blanda eller piska till en silkeslen konsistens.

En terrin skiljer sig åt genom att den kokas i ett vattenbad som resulterar i en fuktig, smaklig maträtt, som när den serveras antingen i dess behållare eller skivas med lämpliga tillbehör av sallader, pickles och bröd. Det kan göra det tillräckligt stort för att nästan vara en måltid på egen hand.

Vilka ingredienser är populära i en terrin?

De bästa och mest populära ingredienserna i en terrin är överlägset spel och fläsk. Nötkött fungerar inte lika bra som köttet är för tätt. Inte heller kyckling eftersom det kräver mycket av det att göra en inverkan och att bli drenched i tunga kryddor för att lägga till smak.

Tendera bitar av vildfåglar, vildjur, vildsvin, kaniner och hare arbetar så bra som de har tydliga, tydliga smaker, är snabb att laga mat och deras smakstyrka minskar inte utan fortsätter att utvecklas en gång tillagas. Dessa kött lånar sig också så bra till kryddor som enbär, mace, allspice och några städa stänk av port eller brandy, vilket ytterligare förstärker terrins läckerhet.

Stöd till huvudköttet är nästan alltid hakat fläsk, korvkött eller en blandning av fläsk och kalvkött, vilket ger extra fukt och puddar ut i terrin.

Färska brödsmulor kommer ofta att tillsättas inte för bulk, men för att absorbera allt fett eller fett som avges från köttet. Ett ägg används också som bindemedel och för att förhindra att terrin faller ihop efter tillagning.

En terrin kan också vara fisk och skaldjur, även grönsaker, men igen måste dessa ha olika smak och kräva en godtagbar användning av örter och kryddor för att förhindra att terrinformen är blöt. För grönsaker terriner, rostning eller grillning grönsakerna innan du använder i terrin är ett annat bra sätt att ge starka smaker och tillsatt textur.

Hur serveras en Terrine?

Det finns två huvudsakliga sätt att en terrine kan serveras. Ofta är det inte skivat i tjocka skivor när det kyls helt. De höga skivorna kommer att serveras tillsammans med ormbunkar, eller cornichons , med en liten chutney eller njutning, crusty bröd och smör. Terrin kommer ibland att serveras i sin matlagningspot med en kniv för diners för att höja ut bitar för att slather på brödet. Oavsett hur du bestämmer dig för att betjäna din terrin, är vi säkra på att du kommer tillbaka för mer!