Plopping-Away Easy Rabarber Chutney Recept

Detta super- enkla Rabarber- receptet kommer från The Great Book of Rabarb av Elaine Lemm och bygger på ett recept som tillhör svärmor från en Yorkshire-baserad foodie. Anne Smith, och du kan läsa allt om henne i slutet av receptet.

Detta är ett av de enklaste chutney recepten vi har stött på och bokstavligen kräver att du lägger på spisen och får lov att plopa bort (plopping är det ljud det gör när det lagar mat). Du kan använda utomhusväxta Rabarber för receptet, eftersom de tjocka stjälkarna lagar sig bra och har en mer robust smak, men det fungerar bra med ny säsong, tvingad Rabarber, vilket resulterar i en lättare färgad och smakad chutney också.

Vad du behöver

Hur man gör det

anteckningar

  1. Det bästa sättet att laga denna chutney finns i en stor icke-reaktiv eller rostfritt stålkanna, håll koll på ögonen för att det inte brinner i botten.
  2. Denna mängd chutney tar ungefär en timme att laga mat och fyller 6 pund (450 g) burkar.
  1. Rabarberchutjen kommer att hålla i flera månader i förseglade burkar hållna på en sval plats men det är inte nödvändigt att sätta det i kylskåpet först när det öppnas.
  2. Inte säker på vad skillnaden är mellan russin och sultanas , ta reda på det här .

  3. Det är absolut nödvändigt att sterilisera sylt burkar så att de är rena och glittrande för chutneyen. Orena burkar minskar hållbarheten hos chutneyen.

  4. Det bästa sättet att betjäna Pibpping Away Rabarber Chutney serveras bäst tillsammans med kalla kött, ostar och pajer och en stjärna på julbordet och särskilt bra med fläskpajs och en bra brittisk ostbord.

Vem är Anne Smith

Ann Smith, djurhållare av "Plopping Away" Rabarber Chutney Recept var en riktig karaktär, känd kärleksfullt som Miss Marples, med sitt direkta sätt och den häftiga tweedhatten! Hon var en riktigt snygg Yorkshire-hemmakare, liksom en överallt stor mamma och mormor. Detta recept har reste sig lyckligt längs generationerna av Smith Family, med sina barnbarn Annabel och Abigail som bär på den årliga traditionen för Rabarber Chutney-tillverkningen, efter de härliga handskriven, nu ganska klibbiga receptinstruktionerna! Som fru till hennes son Mike, är jag en hedrad delägare av chutney making teamet. Jag ser fram emot varje år att använda rabarbern som överfördes från en trädgård till en annan för att hålla den anses vara ungefär 100 år gammal rabarber på farten och hålla butikskåpan fylld med chutney. Recept med tillstånd av Irene Myers "

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 318
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,382 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 10 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)