Marockansk Vegetarisk Morot och Kikärt Tagine

Taginer är vanligtvis en huvudrätt i Marocko, men denna vegetariska version fungerar lika bra som en sida till kött eller fjäderfä.

Kikärter och morötter är stuvade med piquant, aromatiska kryddor inklusive ingefära, kanel och exotiskt flavored ras el hanout . En touch av honung lägger till komplementär sötma.

När ett recept kräver kikärter, föredrar de allra flesta marockaner att börja med torkade kikärter snarare än konserver. Om du vill följa kostym, lägg till ytterligare tid för blötläggning av kikärterna över natten, sedan laga mat tills det är ömt. Detta kan göras i god tid, eftersom det är perfekt att frysa kokta kikärter tills det behövs.

Du har gott om flexibilitet när det gäller att säsja tagine. För att lägga till värme, släng in en chili peppar eller två. För en sötare presentation, öka honungen och inkludera valfria russin. Att använda halvbuljong istället för allt vatten kommer att ge djup smak, men var noga med att titta på saltet.

Även om taginer typiskt serveras med marockanskt bröd för att skopa allt upp som ett dopp kan du bryta tradition och servera kikärterna och morötterna över en säng av ris eller couscous.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I botten av en tagine eller i en stor stekpanna med lock locka lök och vitlök i olivoljan över medium låg värme i flera minuter.
  2. Tillsätt salt, ingefära, gurkmeja, kanel, svartpeppar, cayennepeppar, ras el hanout, persilja eller koriander, morötter och vattnet.
  3. Koka till en simmer över lågtemperaturvärme, fortsätt sedan tillagning, täckt tills morötterna nästan kokas till önskad ömhet. I en stekpanna kan det ta upp till 25 minuter, i en tagine lite längre.
  1. Rör i honungen och tillsätt kikärterna och valfria chili peppar och russin. Fortsätt simning tills kikärterna värms igenom och såsen är reducerad och tjock.
  2. Smak, justera kryddor om du vill, och servera garnerad med persilja eller koriander.

tips:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 454
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 280 mg
kolhydrater 72 g
Kostfiber 14 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)