Vad är Cornichons, och hur man gör dem

Cornichons är starkt ättika-flavored pickles gjorda med mycket små gurkor (vanligtvis inte större än din pinkie eller ringfinger). Metoden att göra dem kommer från Frankrike, där de traditionellt serveras med tyngre hors d'oeuvres som pate , härdad korv och ost. Den starka smaken och sura bitarna av cornichons balanserar perfekt balansen och de andra matens rika smak.

Göra cornichons är oerhört lätt, med en försiktighet: du måste komma med små gurkor med fingerstorlek.

Cornichons är en av många bra skäl att odla dina egna gurka växter eftersom gurkor som små sällan ses på marknaden.

Detta recept är oerhört enkelt och gör att trädgårdsmästaren med begränsat trädgårdsutrymme kan lägga upp cornichonsna som gurkorna är tillgängliga, snarare än att behöva en stor sats av dem på en gång.

Hur man gör Cornichons

  1. Välj gurkor som inte är större än ditt ringfinger (mindre är bra). Tvätta dem och skiva en sliver av blommans ände av varje gurka. Det finns enzymer vid toppen av blommans ände som kan leda till en mushy pickle om de inte avlägsnas. Om du inte är säker på vilken ände blommans ände är, skiv en skiva av i båda ändarna.
  2. Lägg ett tunt lager av grov kosher eller andra icke-jodiserade salter i botten av en skål (jodiserat salt kan göra att cornichonsna stänger av färger). Sätt ett lager av dina färdiga små gurkor på toppen. Stänk mer salt över lagret av gurkor tills de nästan är begravda i den. Sätt ett annat lager gurkor på toppen. Lägg till Salt. Upprepa tills du har använt alla dina baby gurkor, slutar med ett lager salt på toppen.
  1. Sätt skålen med saltade gurkor i kylskåpet 24 till 48 timmar.
  2. Sätt gurkorna i en kolv eller sikt och skölj saltet av dem. Överför dem till en ren glasburk (det är inte nödvändigt att sterilisera burken för detta recept).
  3. Häll vitt vinäger över gurkorna, tillräckligt för att täcka. Om du föredrar kan du späda 3 delar ättika med 1 del vatten och sluta ändå med en skarp smakande cornichon-pickle.
  1. Det är okej om du bara har ett par gurkor till salt och lägg sedan i vinägerna först. Detta är ett bra recept för den utmanade trädgården, eftersom du bara kan lägga till vad du har från dag till dag. Som du har mer av de små gurkorna, salta dem och lägg dem sedan till ättika.
  2. Lägg till valfria babylök eller sjalockor och svarta pepparkorn om du vill. Vänta minst en vecka mellan att lägga den sista gurkan för att fylla burken och äta dina cornichons. Under den veckan kommer smakerna att "gifta sig" och mjuka.

När burken är full av ättika-täckta baby gurkor, kommer den att hålla i kylskåp eller annan cool plats i minst 6 månader.

Om du vill försegla burkarna för förvaring vid rumstemperatur häll vinägerna ur burken i en liten kruka. Koka upp. Häll vätskan tillbaka över gurkorna, se till att gurkorna är helt nedsänkt, men det finns fortfarande en halv tum av huvudutrymmet mellan maten och fälgarna på burkarna. Skydda med konservburk och bearbeta i ett kokande vattenbad i 10 minuter.