Pork Loin Steaks With Mushroom Stroganoff Sauce

Det kan låta som en udda kombination, men Lambrusco-vin, gul senap och gräddfil ger fantastisk dimension till denna svampdåsås för fläsk. Såsen är fantastisk! Om du inte använder vin, ersätt nötkött eller kycklingbuljong men var medveten om att det kommer att sakna lite djup. Servera över nudlar eller som huvudrätt. Det är enkelt och snabbt. Om du inte äter fläsk, ersätt nötköttslingan (se anmärkning nedan) med lika tillfredsställande resultat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Pund fläsklökssteker med en gummibollett tills de är ca 1 tum tjocka. Säs på båda sidor med salt och peppar.
  2. Värm en tung stekpanna över medelvärme tills det är varmt. Tillsätt 2 matskedar smör och virvla för att täcka botten av pannan. Bruna fläskbiffar på båda sidor, vänd endast en gång. Ta bort och håll varma.
  3. Smörj lök och vitlök i 1 minut i dropparna. Lägg till ytterligare 2 matskedar smör och svamp. Saute tills svamp har släppt sin vätska och kokas genom.
  1. Lägg till vin (eller buljong), Worcestershire sås, rödpeppargelé och senap, rör om att skrapa några bitar från botten av pannan. Koka ca 3 minuter. Återgå fläsk till pannan, täck och simma ca 5 minuter. Ta bort fläsk och håll varm.
  2. Till svampsåsen, tillsätt 1/2 tsk salt (eller efter smak), tillsammans med tung grädde. Koka tills vätska minskar och något tjocknar. Vispa i gräddfil tills mjuk. Smak och justera salt och peppar, om det behövs. Återgå fläsk till stekpanna, tillsammans med några ackumulerade juice, att värma igenom. Placera fläskfilébiffarna och täcka med stroganoff svampsås.

anteckningar

Om du ersätter fläsket, laga biffen till strax under din önskade doneness (helst mellanslag). Hoppa över 5 minuters simmeringssteget efter att du har tillsatt vinet.