Mini Taco Bites

Tacos är en bra festmat-fyllningar och påfyllningar är helt anpassningsbara, de är ekonomiska och alla gillar dem. Men ibland kan de vara svåra att äta graciöst, och om du har lite folkmassa kan de vara mer problem än vad de är värda. I steg mini taco. Dessa smakliga aptitretare har alla smaker du längtar efter, men är mycket, mycket snyggare. Plus, eftersom de kan ätas i en bit, kommer de inte att göra en röra.

Precis som tacos i normal storlek, anpassa dem som du tycker är lämpliga. Byt ut köttet för jordkalkon, lägg till ost eller bönor, eller slakta cremaen för avokado. Servera med andra roliga Tex-Mex rätter som guacamole och margaritas .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Gör pico de gallo: Kombinera tomat, lök, jalapeño, vitlök, koriander och limejuice. Smaka med salt och peppar och rör om.
  3. Använd en 3-tums cookie cutter för att skära ut 4 små taco skal från varje tortilla. Spara skavorna och skåda dem för en krispig garnering för sallader eller soppor . Värm tortillorna i 10 till 20 sekunder, täckt, i en mikrovågsugn, eller linda i folie och värm i en varm ugn tills den är smidig. Borsta båda sidor av varje liten tortilla med 2 tsk olja och strö med salt, håll dem täckta och varma däremellan. Pressa in i öppningarna på en mini muffin-tenn. Upprepa med 11 fler små tortillor, lätt uppvärmning om det behövs för att hålla dem smidiga. Låt inte tortillorna torka ut.
  1. Upprepa med en andra mini muffin tenn eller upprepa efter tillagning av den första satsen mini taco skal för totalt 24.
  2. Baka i 10 till 12 minuter eller tills det är lättbrunet.
  3. Under tiden värm en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt 1 tesked olja följt av nötköttet . Koka upp i små bitar tills det inte längre är rosa. Använd en sked för att skölja ut överflödig olja.
  4. Tillsätt picantesås, chilipulver och kummin. Smaka med salt och peppar och rör om. Simmera i ca 5 till 10 minuter, eller tills såsen är blandning är inte längre vattnig. Smaka på kryddor.
  5. Tillsätt en hällande sked av nötköttblandningen till varje tortillaskal, följt av en creppa av crema, en skopa med hemlagad pico de gallo och en kvist av koriander. Servera och njut!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1126
Totalt fett 33 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 55 mg
Natrium 2,439 mg
kolhydrater 161 g
Kostfiber 13 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)