Vegan Blomkål och Potatis Curry Recept

Vegan blomkål och potatis curry med tomater, även kallad indisk aloo gobi, är en populär vegetarisk indisk curry maträtt med så många variationer som du kan tänka dig. Med andra ord finns det ingen rätt eller fel sätt att göra en vegetarian aloo gobi, och det här är bara en väg ut ur många möjligheter. Vissa versioner använder gröna ärtor, många varianter försvinner tomaterna, men aloo gobi är alltid baserat på potatis och blomkål - utan potatis och blomkål, det är något annat, och inte aloo gobi!

Denna veganska blomkål och potatis aloo gobi är verkligen en lättare version av denna traditionella indiska maträtt, men se till att du har alla indiska kryddor till hands - inklusive garam masala, chilipulver, gurkmeja och kummin - innan du försöker detta blomkål curryrecept . Du kan släppa citronsaft och färska koriander om du behöver, men den indiska kryddblandningen är avgörande för smaken.

Detta lätta indiska aloo gobi recept med tomater skulle vara bra med en vegansk ris biryani maträtt för att göra det till en full måltid.

Du kanske också vill prova det här enkla blomkålcryre receptet eller det här liknande indiska aloo gobi receptet.

Vegetarisk, Vegan och Glutenfri.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Puree eller masha tomaten med garam masala, chilipulver, gurkmeja, kummin och salt.
  2. I en stor stekpanna sautar du lökarna och potatisarna i olivolja i ungefär tre minuter, tillsätt sedan blomkålen och reducera värmen till medium, tillsätt mer olja eller lite vatten om det behövs.
  3. Tillsätt tomat- och kryddblandningen och låt koka, omrör ofta i ytterligare 5 -6 minuter.
  4. Minska värmen till låg, och rör i citronsaften och färskhackad koriander.

Servera din vegetarisk och vegansk blomkål curry med ångat ris eller indiskt chapatibröd. Vill du runda det för att göra det till en komplett måltid? Stick dessa enkla vegetariska färska myntsamosor i ugnen, eller istället för ångat ris, servera din aloo gobi tillsammans med indisk basmatiris , det här indiska citronriset eller till och med en full vegetabilisk ris biryani.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 248
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 385 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 9 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)