Creamy Vegetarian Shepherd Pie Recept

En rik och krämig vegetarisk herdens kakrecept med massor av friska grönsaker istället för kött. Du kan också prova den här vegetariska herdens tårta med TVP för en mer köttliknande maträtt, eller prova den här vegetariska herdens tårta med linser .

Det här receptet är vegetarian, men för att hålla den vegan måste du släppa den valfria parmesanosten och använda en vegetabilisk yoghurt utan mejeri. Och självklart, se till att du använder en vegansk margarin eller en vegansk smörbyte.

Letar du efter enklare, hälsosamma och närande vegetariska recept? Du kan bläddra igenom alla vegetariska recept eller alla vegetariska recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F.
  2. Förbered först grönsakerna först. Kombinera morot, broccoli, blomkål gröna bönor, gröna ärter och skivad svamp, och ånga bara tills det är ömt. Avsätta. Du kan utelämna en eller två av grönsakerna om du inte gillar dem eller inte har någon till hands och bara lägga till lite mer av vad du än har och gillar.
  3. Förbered sedan dina potatisar. Peeling är alltid frivilligt. Kanske stör inte om du bara lagar mat själv, men de flesta föredrar dem skalade. Om du inte peeling, ge din potatis en bra skrubb, åtminstone.
  1. Koka potatisarna i vatten tills det är mjukt. Töm dem väl, och masha dina potatis tillsammans med resterande 2 matskedar margarine, yoghurt och valfri parmesanost.
  2. Förbered sedan såsen. I en stor kastrull, vispa ihop 2 matskedar margarin, mjöl, grönsaksbuljong , sojamjölk och salvia över låg värme och omrör för att kombinera bra. Koka tills såsen börjar tjockna och tillsätt lite salt och peppar för att smaka på.
  3. Tillsätt de ångade grönsakerna, rör om att kombinera bra med såsen, ta sedan bort från värme och lägg åt sidan.
  4. Slutligen montera din herdens paj. Sprid grönsakerna i sås i en stor bakfat och sprid potatisblandningen ovanpå.
  5. Stänk ytterligare parmesanost på toppen om du vill. Säsong lätt med en touch av extra salt och peppar, om du skulle vilja.
  6. Placera i ugnen och baka i 30 till 40 minuter eller tills det är lättgyllt.

Se även: Mer hälsosamma vegetariska receptidéer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 371
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 652 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 10 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)