Ukrainska påsk Babka

Ukrainska babka och paska är två söta jästbröd serveras på påsken. Till skillnad från räfflad polsk babka är ukrainsk babka lång och cylindrisk som italiensk panetton och rysk kulich . Det kan vara is eller vänster vanligt.

Du behöver cylindriska pannor för detta babka recept, men 2-pund kaffebönor kommer att fungera. Se till att burkarna är mattkvalificerade när de upphettas och att deras inredningar inte har beläggning inuti (vanligtvis vit) eftersom plasten och kemikalierna i denna beläggning kan läcka in i din babka och vara osäker.

Ukrainska babka är skivad i rundor över loafen som börjar längst ner. Den skivade bottenskorpan äts inte (tills den är den enda delen kvar!) Och fungerar som ett skydd för att förhindra att resten av brödet torkar ut.

Babkas är bakade vid hög temperatur först så att degen blåses upp och bildar en fast skorpa och sedan sänks temperaturen så att degen inte scorch innan den görs bakning.

Frys de resterande äggvita från detta recept och rädda dem för recept som kräver mycket äggvitor som ängelmatskaka.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör svampen

 1. Skölj mjölken och kyla den till 110 F.
 2. Placera 1/3 kopp mjöl i en medium skål och häll mjölken över, slå till jämn. Avsätta.
 3. Lös upp 2 tsk socker i ljummet vatten i en mätbägare eller liten skål och rör i jästen.
 4. Överför jästblandningen till mjölkmjölpastaen, blanda brunnen. Skydda med plastfolie och låt uppstå tills det är ljust och bubbligt.

Gör degen

 1. I en stor skål eller stativ mixer, slå äggulorna , hela ägg och salt.
 1. Tillsätt 1 kopp socker och fortsätt att slå till ljus. Slå i smöret, vanilj och citronskal. Tillsätt svampen i denna blandning och blanda väl.
 2. Tillsätt mjölet och knä 7 minuter med maskinen eller 10 minuter för hand. Knä i valfri russin. Skydda med smörj plastplast och låt upphöjas tills det fördubblats.
 3. Kasta ner degen, knäda några gånger och låt den stiga igen.
 4. Fett 3 babka cylindrar eller matkvalitets kaffebunkar. Fyll pannorna 1/3 fullt. Skydda med smurt plastfolie och låt uppstå tills det tredubblas. Borsta toppar med 1 stort ägg slagen med 2 matskedar mjölk eller vatten.

Baka Babkas

 1. Värm ugnen till 375 F.
 2. Baka babkas 10 minuter, sen lägre temperatur till 325 F och baka 30 minuter, sen lägre temperatur till 275 F och baka 15 till 20 minuter längre. Täcka toppar med aluminiumfolie, om de brinner för snabbt.
 3. Ta ur ugnen och låt stå i pannan i 10 minuter. Vrid bröd ut ur pannan, springa en kniv runt dem, om det behövs, och kyla helt på ett trådställ.
 4. Om så önskas kan de kylda brödenna avsmyckas med en enkel konditoris sockerglasyr , så att den droppar ner sidorna för en dekorativ effekt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 144
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 91 mg
Natrium 116 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)