Klassisk italiensk Potatis Gnocchi Recept

Gnocchi (uttalad NYO-kee) är fluffiga, italiensk stil dumplings av potatis och mjöl. Du kan servera gnocchi med någon av dina favorit pastasåsar, eller ens med en enkel sås av smält smör och riven parmesanost.

Nyckeln till att göra bra gnocchi är att använda torra, mjölkpotatis som ryssar. Och vi vill hålla potatisen så torra som möjligt, varför det är bättre att ånga dem istället för att koka dem. (Se anmärkning nedan)

Här är också en lista över såser för gnocchi .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Dampa potatisarna i en stor soppkruka med en ångkokare eller ångkorg, i 30 till 40 minuter eller tills de kan genomborras med en kniv.
  2. Passa de kokta potatisarna genom en matkvarn eller potatisfisk . Vi gör det här i stället för att masha dem för hand eftersom det är väldigt viktigt att uppnå en jämn, jämn textur. Och vad du än gör, lägg inte potatisen i en matprocessor eftersom det gör dem för gummy.
  1. Torka ut den kokta potatisblandningen på en lättmjölkad yta och tillsätt ungefär hälften av mjölet. Knä tills du har en klibbig massa och fortsätt tillsätt mjöl lite åt gången tills degen är jämn. Du kommer inte nödvändigtvis att använda hela mängden mjöl.
  2. Skär degen i mindre sektioner, och rulla varje bit i en lång cylinder om ½ av en tum i diameter. Skär sedan varje cylinder i enskilda bitar omkring ¾ av en tum i längd.
  3. Fyll en stor kruka med vatten och rikligt salta vattnet med en bra handfull Kosher-salt. Vattnet ska smaka som havsvatten. Koka upp vattnet.
  4. Under tiden, forma gnocchi genom att trycka på varje bit mellan tummen och gafflarna i en gaffel, med en liten rullande rörelse. Ena sidan av gnocchi bör ha gaffelns avtryck och den andra sidan ett litet inslag från tummen.
  5. När vattnet kokar, släpp gnocchi i vattnet. På ungefär två minuter flyter gnocchi till vattnets yta. Låt dem laga mat ungefär femton sekunder och skumma dem sedan ut med en slitssked.
  6. Dränera gnocchi-brunnen och servera omedelbart toppad med en grundläggande tomatsås och riven parmesanost, eller med någon av dina favorit pastasåsar . Här är en lista över såser för gnocchi.

Obs! Du kan koka potatiserna för gnocchi, som om du av någon anledning inte har en ångkorg eller kolander. Men om du gör det, koka dem hela och låt skalerna vara så att de inte absorberar mycket vatten. För mycket vatten kommer att göra gnocchi gummy snarare än fluffiga.

När potatiserna är lagrade, låt dem svalna tillräckligt länge så att du kan hantera dem, och sedan skalla och fortsätt med steg 2 ovan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 180
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 298 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)