Parmesan och Panko Drumsticks

Känsla för lat för att göra stekt kyckling? Dessa crunchy parmesan och panko drumsticks är ett snabbt och gott alternativ.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 F. Sätt en gjutjärnspanna i ugnen.
  2. I en stor, tätbar plastpåse, blanda ihop panko, parmesan, rökt paprika, vitlökspulver och salt.
  3. Sätt trummorna i påsen med kryddblandningen. Försegla påsen stängd och skaka, kasta och pressa påsen tills varje trumma är belagd i panko kryddan. Avsätta.
  4. Sätt smöret i stekjärnspannet i ugnen och låt smöret smälta helt. Detta tar bara en minut eller mindre - håll ögonen på smöret så det inte brinner.
  1. Ta stekpannan ur ugnen och virvla det smälta smöret runt i stekpannan. Sätt trummorna i stekpannan, tryck dem runt och vrid dem över så att de blötar upp det mesta av smöret.
  2. Återställ stekpannan till ugnen och koka trummorna 20 minuter. Vänd trummorna och koka ca 20 minuter tills tills utsidan är brunad och innerdiametern läser minst 165 F på en digital termometer.
  3. Dessa parmesan och panko drumsticks är läckra varma eller kalla. Men de kommer att bli lite mindre krispiga efter att ha varit i kylskåp.

Parmesan vs Parmigiano-Reggiano

Finns det en skillnad mellan parmesan och parmigiano-reggiano ? Ja och nej.

Inom Europeiska unionen är parmesan och Parmigiano-Reggiano samma ost. I USA kan Parmesan vara något annat än äkta italienska Parmigiano-Reggiano.

Italienska PDO-förordningarna ( som står för Denominazione di Origine Protetta eller "Skyddad ursprungsbeteckning") anger att ordet "Parmesan" definieras som enbart äkta Parmigiano-Reggiano enligt italienska PDO-riktlinjer. Dessa riktlinjer beskriver var och hur ost märkts som Parmesan eller Parmigiano-Reggiano är gjord.

Förenta staterna verkställer emellertid inte PDO-förordningarna. Därför är ordet "Parmesan" inte reglerat. En ost som är märkt som parmesan i USA kan vara äkta Parmigiano-Reggiano, men det är mer sannolikt att det är en imitation.

För detta recept kommer Parmigiano-Reggiano eller italienska Grana Padano att fungera bra. American-made BelGioioso American Grana, Sartori SarVecchio Parmesan och andra Parmesan-substitut kan också användas.

Panko eller Breadcrumbs?

Panko är oseasonerade, vita brödsmulor som är krispiga och ofta används i asiatisk mat.

Regelbundna brödsmulor, antingen hemlagad eller lagrad, är mindre och vanligtvis mindre krispiga. De kan göras av vitt eller vete bröd. Ofta har köttmjölk med kryddor tillsats till dem.