Tyska nötkött Rouladen Hausfrauenart Recept

Tyska rouladen är gjorda med tunna skivor nötkött som ofta rullas runt en pickle-, senaps-, lök- och baconblandning, i vilket fall de skulle kallas rindsrouladen .

Browned, sedan braised, de använder sig av billiga nötköttsklipp och omvandlar dem till en värdig måltid. Såsen kan vara väldigt enkel (köttbuljong) eller mer komplex med grönsaker och grädde. Detta recept använder lite rött vin för smak, men du kan göra maträtten utan vinet.

Adjektiverna hausfrauenart (bokstavligen " fruens metod") och hausmannskost (bokstavligen "mans repast eller meal") till namnet på en maträtt betyder att det är en enkel konservering som serveras hemma, ofta gjord utan recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skär nötköttet ca 1/4 tum tjockt över den stora ytan (horisontellt). Detta kan göras med en skärmaskin eller av slaktaren, eller för hand med en mycket skarp kniv . Detta fungerar bäst när köttet är delvis fryst. Du borde kunna få 4-6 skivor från köttet. Lägg biff ut platt.
 2. Klipp in pickle längs i remsor, tärningslök och bacon mycket fint och lägg åt sidan.
 3. Sprid varje biffskiva med senap, fyll i ena änden med 2 skivor ättel, 1 till 2 matskedlar lök, och lite tärad bacon.
 1. Rulla upp från den fyllda änden och binda med sträng (slips som om du förpackar en present eller använd en modifierad filtstygn) eller använd kalkonläckare (i Tyskland kallas de rouladennadel ) för att hålla dem stängda.
 2. Smält smöret och oljan i en gryta eller nederländsk ugn och bruna utsidan av rouladerna i den. Ta bort rouladerna till en platta.
 3. Tillsätt den tärnade moroten och selleri, som är känd som en suppengrün eller mirepoix , till samma pan, rullarna bröts i. Sauté i några minuter tills det är mjukt.
 4. Placera nötköttet på baksidan av grönsakerna, tillsätt det röda vinet och lite vatten för att göra ca 1/2 tum vätska i pannan.
 5. Lägg laurbladet , 1/2 tesked salt (beror på hur salt bacon är) och några grindar av peppar, täcka och bräda över låg värme i 2 timmar, eller tills nötkött är ömt.
 6. Ta bort rouladerna och håll varma. Purésås och tjockare (valfritt) med lite grädde, surkräm eller Wondra mjöl (känd som sossenbinder i Tyskland).
 7. Smaka med mer salt och peppar efter behov. Placera roulader tillbaka i såsen tills serveringstid.
 8. Servera med kokta potatisar ( fuktkartoffeln eller persilja potatis) eller spaetzle nudlar och rödkål .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 235
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 365 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 4 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)