Skillet Pear Upside Down Cake

Denna vackra upp och ner päron kaka är perfekt för höstlov och speciella tillfällen. Oavsett om du bakar för din familj eller för en potluck, kommer den här kakan att få allas uppmärksamhet. Och med det gooey karamelliserade lagret och färska skivade päron är det gott!

Den avbildade kakan var gjord med Bosc päron, men Anjou päron håller också sin form . Ripe Bartlett och Comice päron tenderar att mjukna för mycket när det är bakat

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Lägg 1/4 kopp smör och brunt socker i en 10 1/4 tumspanna och placera den över medium låg värme. Koka, rör om tills smöret har smält och blandningen är jämn. Stäng av värmen och sätt åt sidan.
  3. Skala päronen. Trim stavänden och blommans ände och skär sedan päronen i halv längd. Med en melonbollare eller en 1-tesked mätsked, skär kärnan ur varje halvdel. Placera päron på ett skärbräda, skära ner och skära tunt. Ordna pärlskivorna på toppen av den bruna sockerblandningen i stekpannan.
  1. I en medium skål, kombinera mjöl, bakpulver, kanel och salt. Avsätta.
  2. I en blandningsskål med en elektrisk mixer, slå 6 matskedar av mjukat smör med 3/4 kopp granulat tills ljus och krämig. Tillsätt ägget och vanilj och slå tills det är väl blandat.
  3. Blanda med låg hastighet, tillsätt cirka en tredjedel av mjöl och hälften av mjölken och blanda tills den är blandad. Tillsätt ytterligare en tredjedel av mjölet och den återstående mjölken och blanda tills den är blandad. Tillsätt den återstående mjölblandningen och blanda tills den är väl blandad. Smeten kommer att vara tjock.
  4. Sked smeten jämnt över de ordnade päron. Med en spatel sprida smeten försiktigt ut, var noga med att inte störa päronen.
  5. Baka i den förvärmda ugnen i 30 till 35 minuter, eller tills en tandpetare kommer ut ren när den sätts in i mitten av kakan.
  6. Ta ur kakan från ugnen till ett ställ och låt det stå i 4 minuter. Placera en tallrik eller tallrik (värmeisolerad) över stekpannan och försiktigt vänd kakan.
  7. Servera varma med glass eller drizzle lite söt grädde över kakan.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 457
Totalt fett 22 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 157 mg
Natrium 532 mg
kolhydrater 59 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)