Chicken Stew med kanel - Chicken Kapama

Denna underbara kanel-kryddade kycklinggryta kallad Kapama (kah-pah-MAH) behöver simma i minst en timme för att smakerna verkligen utvecklas. Servera den över pasta eller orzo med en generös strö av riven ost och förbered dig för att få komplimangerna! Som en extra bonus kommer det också att fylla ditt hem med de mest underbara matlagningsaromaerna.

Var noga med att ha gott om bröd till hands för att få extra sås!

Vad du behöver

Hur man gör det

Rengör kycklingbitarna , ta bort överflödigt fett och klappa torrt med pappershanddukar. Värm olivolja och smör i en stor holländsk ugn . Lägg kycklingbitar i potten och bruna (hudsidan ner) över medelhög värme tills det är fint brunat. Det kan hända att du måste göra det i två satser beroende på storlek på din kruka. Ta bort kyckling från potten och överför till en tallrik. Jag föredrar att ta bort och kassera huden från kycklingbitarna.

Använd en stor sked, ta bort allt utom två matskedar av fett och olja. Tillsätt lökar i potten och sauta tills det är ömt. Tillsätt vitlök och saut tills duftande, ca 1-2 minuter. Tillsätt vin, tomatpasta, krossade tomater, brandy, honung, kanelsticka, kryddnejlika, fjällblad, salt och peppar. Låt såsen koka och sänk sedan värmen till en låg simmer.

Återvänd kyckling till potten (med juice) och simma upptäckt i 10 minuter. Täck och simma i ca 1 timme. Om såsen verkar vara för tunn kan du simma avtäckt under de senaste 10 minuterna av matlagningen för att minska det lite. Rör om så småningom att cirkulera ingredienserna.

Servera över kokt pasta eller orzo och strö över riven ost.