Tira de Asado: Argentinsk stil Grillad nötkreatur Ribben

När vi grillar nötkreatursribbar i Nordamerika använder vi vanligtvis nedskärningar som kräver lång, långsam rost och mycket rost för ömma och smakfulla resultat. I Argentina är revbenen skurna olika - tvärs över benet - så att varje stycke har större, tunna portioner av fläskkött som spridits med mindre benbitar. När fläskköttet slaktas på detta sätt finns det mindre bindväv och köttet kan laga mat snabbt på en mycket varm grill utan att bli hård. Denna skära kallas ofta "flanken-stil" i amerikanska stormarknader och är populär för koreanska grillribbar.

I Argentina behandlas de här flanken-revbenen helt enkelt med endast en generös krydda av salt innan de går på grillen (helst med lite lövträ för smak ). Ribbenna lagar mat på 10 till 12 minuter, perfekt för när du behöver middag snabbt. De är utmärkta när de är parade med garlicky chimichurri sås .

Ribben är en av de första matvarorna som serveras från grillen i en traditionell asado eller grillad fest, men dessa revben gör också en bra huvudrätt, till exempel med grillad plantain och kokosnötris .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera revbenen på en tallrik eller tallrik och strö på båda sidor generöst med koshersaltet. Låt revbenen sitta vid rumstemperatur medan grillen värms till medelhög (med kol med vissa träflisar för bästa smak ).
  2. Grill revben i 4 till 6 minuter på varje sida, till önskad doneness. Klipp in i en revben för att testa för doneness (använd den praktiska gauchokniven som är gjuten i ditt band för äkta äkthet!).
  3. Servera rätt av grillen med chimichurri sås på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 663
Totalt fett 52 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 177 mg
Natrium 2,746 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)