Kokosrice: Arroz con Coco

Kokosröt är ett doftande sötsakigt ris som parar särskilt bra med skaldjur. Denna speciella metod för att förbereda kokosnötris kommer från Colombia , och innebär att man kokar kokosmjölken tills den separerar och kokosnötmedlet börjar karamellisera och bli brun. Den resulterande rika rostade kokosnötsmaken kokas sedan i riset, tillsammans med de läckra krispiga bitarna av brunad kokosnöt. Räsinerna ger en smak av sötma, men det här är definitivt ett välsmakande ris. Det är utsökt serverat med kyckling i krämig kokossås .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera kokosmjölken i en kraftig kastrull över medelvärme och koka.
  2. Koka upp kokosmjölken, avtäckt, tills vätskan har avdunstats och kokosnötmedlet börjar separera från oljan. Fortsätt att laga mat, omrör hela tiden tills kokosnötmedlet har blivit en mörk guldbrun färg.
  3. Rör om riset och russinerna i potten med kokosmjölken. Tillsätt vattnet, saltet och sockret och blanda väl.
  1. Låt vattnet koka, sänk sedan värmen och låt riset täcka, i ca 15-20 minuter. Stäng av värmen och låt riset förbli på spisen i ytterligare 5-10 minuter, täckt.
  2. Fluff riset och servera.

Gör 4-6 portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 418
Totalt fett 16 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)