Hur man får rökig smak i mat på en gasgrill

En populär grillningsteknik är att tillföra röksmak till mat som grillats på en gasgrill. Vanligtvis är den enda röken du får från en gasgrill från brinnande fett, vilket inte kommer att ge en smaklig, rökig smak i mat. Med lite hjälp från träflis och lite planering framåt kan du enkelt lägga rökig smak för de flesta grillade livsmedel.

Rökningens grunder på grillen: Planering framåt

Det är viktigt att notera att om du vill lägga till rök när du grillar, tar det tid för mat att absorbera röksmaken.

Om du inte planerar att grilla maten i mer än 20 till 30 minuter, är det förmodligen inte värt ansträngningen. Om å andra sidan den maträtt du förbereder kommer att ta mer än 30 minuter på grillen (med locket nedåt), kanske du vill överväga att lägga till rök. Förutom tillagningstiden måste träet nedsänkas i vatten tills det är fuktigt och genomvattnat. Se till att du planerar att blötläggningstid före matlagning.

Förbereda träet

Börja med hårt, torrt trä som hickory, ek, mesquite eller körsbär. Trä för rökning är vanligtvis förekommande i chips eller mindre bitar, vilket gör det enkelt att manipulera. Blöt träet i vatten tills det är helt mättat och dränera sedan träet. Delarna ska vara våta, men inte droppande.

Nu är de dränerade träflisarna redo för grillen. De blir inte bara spridda över grillen. Detta ger inte bra rök. Du måste samla träet tillsammans så att det kan smoldera på grillen, producera rök och lämna inte aska i grillen.

Det finns två enkla alternativ:

  1. Köp en röklåda för grillen. Detta håller träflisen i en behållare som sitter på grillen och kan enkelt fyllas på eller rengöras.
  2. Vik in flisarna löst i aluminiumfolie, skapa en liten påse. Punch några hål på toppen av påsen för att låta röken ut och placera paketet på grillen.

Medan aluminiumfoliemetoden är mer ekonomisk, om du bestämmer dig för att använda träflis ofta på din gasgrill, kan det vara värt att investera i en röklåda. De är inte särskilt dyra och kan användas om och om igen.

Rökningstips och tricks

För att spara tid för din nästa grill, blötlägg lite träflis och placera dem i en förslutbar plastpåse och lägg den i frysen. När du behöver natthips för grillen behöver du bara ta dem ur frysen och placera dem i rökfacket eller foliepaketet. Du sparar tid och behöver inte vänta på att träet blötlägger sig. När du är bekväm med din rökmetod, experimentera med olika typer av trä. Var och en har en annan kvalitet och ger speciella smaker och aromer till maten. Apple och hickory tenderar att ha de starkaste smakerna, medan körsbär och ek är kända för att vara mycket milda.