Thai Pork Chops med Mango Recept

I Thailand används fläsk för olika varma och kalla rätter. Här, i stället för vår västerländska tradition för att servera fläskkotletter med äppelmos, åtföljs de här av en ny och smidig mangosås som gifter sig vackert med smaken av fläsk. Kotlet är lätt rostade i ugnen, och den medföljande såsen kan sättas ihop när de stekas. För bästa resultat, försök att jaga en doftande mogen mango för detta härliga recept - du kommer inte bli besviken!

Mer Thai Pork Dishes

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera fläskkotletter i en platt bakfat. Sprinkle peppar och 5 kryddnejlika vitlök på båda sidor och gnid in. Kombinera kvarvarande marinade-ingredienser (4 msk sojasås, 2 msk fisksås, sherry och 2 msk brunt socker ) i en kopp, rör om för att lösa upp sockret. Häll över koteletterna och vrid en gång för att mätta. Täck skålen med folie och sätt i kylskåpet för att marinera 10 till 30 minuter. Förvärm ugnen till 350 grader.
  1. Täck hårt med folie och grillat 60 till 90 minuter (de kommer att vara helt kokta efter 1 timme, men 90 minuter ger mer ömtåliga resultat). Vänd koteletterna en gång i mitten av bakningen. Om din bakfat är torr vid denna tidpunkt, lägg till 3 till 4 matskedar vatten - använd kokande vatten om det är en glasbakningsfat.
  2. Medan kotletter rostar, skivar du upp mango i små kuber och lägger åt sidan. För såsen, placera alla ingredienser ( risvinäger , 1/3 kopp brunt socker, 4 vitlöksklyfta, chili eller cayennepeppar, 1 msk fisksås och 1 msk sojasås) i en såspanna och koka. Vinägerna kommer att bli väldigt skarpa eftersom det brinner bort.
  3. Minska värmen till medium och fortsätt sova sås 10 minuter, eller tills den har minskat till 1/3 och har tjocknat något. Ta bort från värme och smakprov, letar efter en smakfull smak som också är kryddig och söt. Såsen kan smaka stark (skarp) vid denna tidpunkt, men den blir perfekt när den kombineras med fläsk. Om du vill ha det spicier, lägg till mer chili. Om det är för surt, lägg lite mer socker.
  4. Ta bort kotletar från ugnen. Vrid en gång innan du tar bort för att suga upp juicerna från pannan och plåt dem upp. Tillsätt lite färsk mango till varje portion och drizzle sedan över såsen. Garnera med färsk koriander och följa med massor av thailändsk jasmin-doftris (det är också gott med potatis !).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2.254 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)