Thai Green Curry Sauce Recept

Om du älskar thailändsk mat, prova att göra denna thailändska gröna currysås. Även om du enkelt kan köpa thailändska gröna curry pastor och såser i butikerna idag finns det helt enkelt inget som att göra din egen från början. Och det är anmärkningsvärt lätt att göra också, speciellt om du har en matprocessor eller mixer. Bara kasta i alla ingredienser, blitz väl, och du har en smaklig thailändsk grön currysås som är utmärkt för att göra karry , nudlar, grillade livsmedel, soppor och mer. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienser i en matberedare, mixer eller stor chopper.
  2. Bearbeta bra för att bilda en doftande thailändsk grön currysås. Smaka på såsen för salt och krydda. Om du är för salt för din smak, lägg till en klämma av lime eller citronsaft. Om inte salt nog, lägg till mer fisksås eller salt. Lägg till mer chili för mer värme.
  3. Din currysås är nu klar att användas. Du kan flaska upp eventuella rester och hålla dem i kylskåpet i upp till 1 vecka. Frys därefter. NJUT AV!

tips:

Om du använder pestle & mortar : Punda alla torra örter och kryddor tillsammans för att bilda en pasta, tillsätt sedan gradvis de våta ingredienserna, rör om tills den är jämn. Din currypasta är nu klar att användas.

Matlagningstips: Gör denna sås till en läcker thailändsk curry, drizzle lite vegetabilisk olja i en wok eller djupsidig stekpanna och virvla runt. Lägg till gröna currysås, plus andra ingredienser (ditt val av protein - kyckling, fläsk, nötkött, tofu eller grönsaker). Koka till en lätt koka, minska sedan värmen till en mild simmer , rör om och om ibland. Om mer sås behövs, lägg till kycklingföda eller faux kycklinglager, eller en kombination av lager och vatten. När curry är helt kokt, minska värmen till minimum och lägg till den reserverade 1/4 burken kokosmjölk. Smakprov före servering, tillsätt mer fisksås eller salt om det behövs. Strö över färsk basilika och servera med ris. NJUT AV!