Kinesisk 5 Spice Powder

Gör din egen kinesiska 5 Spice powder kryddblandning med antingen mark eller hela kryddor. Denna doftande blandning är utsökt i alla friterande recept, eller du kan gnugga den på kyckling innan du stekar den. Försök också blanda en tesked med lite olja och ättika och använd den för att basta biff eller fläsk medan det är på grillen.

Se till att du använder de färskaste kryddorna när du gör egna blandningar. De ska lukta mycket starka och vara väldoftande. För den färskaste smaken, slipa dina egna kryddor av hela typen, men den här blandningen är fortfarande väldigt bra med försmakade kryddor.

Som i någon kryddblandning , förvara i en lufttät behållare på en torr, sval plats. Håll kryddor borta från direkt solljus. Det bästa stället för kryddor finns i en låda som inte ligger nära kaminen, eftersom värmen kan göra kryddor mindre intensiva.

Om du inte hittar Szechwan peppar, använd en kombination av grön, vit och svartpeppar. Om du maler dem själv blir smakerna mer intensiva.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera peppar, stjärnanis, fänkålfrön, kryddnejlika, kanel, salt och peppar i en liten lufttät behållare och mixa bra.
  2. Förvara på en sval, torr plats upp till 1 år. Efter ett år tenderar kryddor att förlora sin smak.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 8
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)