Perfekt Southern Pot Roast

Detta är verkligen den perfekta nötköttspotret, ömt och gott med eller utan valfri sås. Lägg till potatisar, lämna dem eller laga dem separat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 300 F.
  2. Stänk chuckrosten med salt och nybakad svartpeppar
  3. Värm 2 matskedar av vegetabilisk olja eller extra jungfruolja över medelhög värme i stor kastrull eller nederländsk ugn . Lägg lökarna i potten. Koka, rör om tills löken är lättbrunad, ca 5 till 8 minuter.
  4. Tillsätt morötterna och koka, rör om i 2 minuter. Ta bort morötterna och lökarna på en tallrik och lägg åt sidan.
  1. Tillsätt återstående 1 matsked olja till pannan och smör på grillen, vänd på brunt alla sidor, ca 6 till 8 minuter totalt. Ta av grillen på en tallrik och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt vitlök och koka, rör om i 1 minut.
  3. Tillsätt rött vin och koka. Koka, omrör för att skrapa upp bruna bitar tills vinet minskar med cirka 1/3. Tillsätt biffbuljongen i pannan och sätt till en simmer. Tillsätt lökarna och morötterna tillbaka till kruken, tillsammans med biffen.
  4. Täck noggrant och braisera i 300 F ugnen i 2 timmar. Tillsätt potatisen och fortsätt att laga mat i 1 timme, eller tills potatiserna är gaffelmassa och rosten faller iväg.

Valfri Gravy

Kombinera 2 matskedar majsstärkelse med 1/4 kopp kallt vatten.

Rör tills mjuk och blandad. Stamma och häll kötsaften i en kastrull (använd en såseparator för att eliminera överskott av fett).

Koka till en simmer. Rör i majsstärleblandningen och koka, omrör, tills den är tjock.

* Klipp från chucken är inte bara ömma och läckra efter lång tid, långsam matlagning, de är ekonomiska. Här är en lista över några av de bästa nedskärningarna för en gryta.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 588
Totalt fett 23 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 152 mg
Natrium 433 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 5 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)