Simmering: En allsidig matlagningsteknik

Mycket matlagningsterminologi är ganska rakt framåt, men vissa termer kan vara lite knepigare. Simmering är en av de irriterande kulinariska termer som kan betyda skillnaden mellan fluffigt och bränt ris. Vad termen faktiskt betyder är att få en vätska till staten strax före kokning. Du ser massor av små bubblor som bildar och stiger upp till ytan. Om krukan börjar koka, vrid värmen ner för att behålla den skonsamma bubblingen.

Vad är Simmering?

Simmering är en sådan vanlig term som du skulle bli förlåtad för att tro att det bara är en synonym för kokning. Men simmering hänvisar till ett specifikt temperaturområde, och det är en mild teknik som är användbar för att laga allt från grönsaker, soppa och grytor, till och med stora köttstycken. I kulinariska konster ska man simma något för att laga det i vätska vid en temperatur som sträcker sig från 180 ° F till 205 ° F. Med simmering ser du att bubblor bildas och försiktigt stiger upp till vattnets yta, men vattnet är ännu inte fullt kull .

När att Simmera

Simmering används vanligtvis för saker som att laga ris, där en kokning är mycket för varmt för kocktiden. Det är den perfekta matlagningsmetoden för att göra lager eftersom det är tillräckligt varmt för att bryta ner brosket i benen, men noggrant att det inte producerar stora bubblor. Ångandet av en fullvinkling kan störa förklaringsprocessen, vilket leder till ett grumligt lager.

Det finns verkligen inget som behöver kokas vid en fullkyldning. Lämna omrörningen för tvättmaskinen.

Simmering är också perfekt för braising tuffa köttstycken . Bindvävnad i kött, vilket gör några styckningar av kött som är tufft och smalt, om de är tillagade felaktigt, är gjorda av ett protein som kallas kollagen.

Men när det upphettas till temperaturer mellan 160 ° och 205 ° F börjar kollagen smälta och omvandlas till gelatin, vilket täcker köttets muskelfibrer och får det att känna sig fuktigt och saftigt. Kokt kött blir å andra sidan tufft och strängt, eftersom den högre temperaturen förorsakar proteinerna att denatureras.

Är Poaching detsamma som Simmering?

Medan de flesta vardagliga hemkockar förmodligen bara hört talat om poaching när det gäller att förbereda ägg, kan det användas för att laga mat på andra livsmedel. En simmer kan verka som vad du behöver för att rätta något, men en simmer är faktiskt för varmt! Poaching, som jämförelse, är en mildare teknik, med temperaturer 140 ° F till 180 ° F. Vid denna temperatur kan du se små bubblor längst ner i potten, men ingen aktiv bubbling. Detta gör poaching användbart för att laga ömtåliga föremål som ägg , vilket skulle bryta ifrån om det fanns en överdriven agitation.